Málnakrémleves Leves Kevés vízzel, ízlés szerint adagolt cukorral és a vaníliás cukorral főzzük meg a málnát, majd botmixerrel turmixoljuk össze. A pudingport keverjük össze a tejszínnel, majd habarjuk be vele a levest. Forraljuk fel, kevergessük, ha túl sűrűnek ítéljük, adjunk hozzá egy kev.... Olvass tovább
Camemberttel töltött csirkemell Frissensült A zsemléket áztassuk vízbe, majd ha mindenhol megpuhultak, nyomkodjuk ki belőlük a nedvességet. Keverjük hozzá a felvert tojásokat, az apró kockákra vágott camembert sajtot, az felaprított petrezselymet, és ízesítsük sóval, bazsalikommal. Alaposan dolgozzuk össze, majd tegyük.... Olvass tovább
Vörösboros marhapörkölt Készétel Vágjuk fel a vöröshagymát apróra, a marhahúst pedig kockákra. Hevítsük fel a sertészsírt egy hőálló edényben, majd dinszteljük meg rajta a hagymát, és dobjuk rá a húst. Ha mindenhol kifehéredett, ízesítsük sóval és a pirospaprik&aacut.... Olvass tovább
Sonkás-sajtos lepény Lepény Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzákeverjük a lisztet és a sót, majd annyi vízet adagolunk hozzá, hogy lágy, gyúrható tésztát kapjunk. Pár percig dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen körülbelül fél órát kelesztjük. Közben vág...; Olvass tovább
Holstein szelet Frissensült A sertéskaraj szeleteket klopfoljuk ki amennyire szükséges, majd sózzuk meg, áztassuk tejbe és tegyük hűtőbe egy éjszakára. Másnap itassuk le róla a folyadékot, borsozzuk meg, és forró olajon süssük meg mind két oldalát. A tojásokat kevés olajon süss&uu.... Olvass tovább
Krumplilángos Lángos A burgonyát enyhén sós vízben főzzük meg, majd még melegen hámozzuk meg, és törjük össze. Adjuk hozzá a langyos vajat, sózzuk, és annyi lisztet keverjünk hozzá, amennyit felvesz. Pihentessük körülbelül 20 percig a tésztát, majd szedjük szét darabokra,...; Olvass tovább
Csontleves Leves A megmosott csontot feltesszük egy nagy lábasban főni, annyi vízben, hogy a csontot és a zöldségeket is bőven ellepje. Addig főzzük, amíg hab nem keletkezik a tetején, amit egy szűrővel szedjünk le. Közben hámozzuk meg a répákat, a zellert, és a karalábét, majd vágjuk nagy darabokra.... Olvass tovább
Csirkés tortilla Tortilla A tortilla lapokhoz verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a kukoricalisztet és a tejet. Melegítsünk kevés olajat egy palacsintasütőben, majd egy merőkanál segítségével, oszlassunk el vékonyan tésztát a serpenyőn, süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg &eac...; Olvass tovább
Burrito Mexikói étel Verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a kukoricalisztet és a tejet. Melegítsünk kevés olajat egy palacsintasütőben, majd egy merőkanál segítségével, oszlassunk el vékonyan tésztát a serpenyőn, süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg és süssü...; Olvass tovább
Sajtkrémleves Leves Tegyünk fel főni 2-2,5 liter vízet a húsleveskockával. Közben lereszeljük a sajtokat, és, ha feloldódott a leveskocka, beletesszük a krémsajttal együtt, majd sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. A tejszínnel és a liszttel habarjuk be a levest, majd főzzük még pár percig, &eacu.... Olvass tovább