Sonkás-sajtos lepény

Lepény

Sonkás-sajtos lepény
Kép forrása: http://frankogasztro.blog.hu/

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • cukor
  • 1.5 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • 35 dkg tejföl
  • 30 dkg sonka
  • 20 dkg trappista sajt
  • víz
  • olaj
  • vaj
Elkészítési idő: 100 perc

Elkészítés

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzákeverjük a lisztet és a sót, majd annyi vízet adagolunk hozzá, hogy lágy, gyúrható tésztát kapjunk. Pár percig dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen körülbelül fél órát kelesztjük.

 

Közben vágjuk csíkokra a sonkát, és reszeljük le a sajtot. A tejfölhöz keverjünk ízlés szerint sót és borsot.

 

Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki, majd tegyük egy kivajazott tepsibe, úgy, hogy legyen egy kis pereme, kenjük meg a tejföllel, tegyük rá a sonkát, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, és 200 fokon süssük meg a lepényt körülbelül 20 percig.  


Falatozz.hu Blog

Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Magyar győzelem a rangos tortaversenyen
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek