Gyros tál Gyros A gyros húshoz először készítsük el a pácot. Ehhez vágjuk apró darabokra a vöröshagymát, majd keverjük össze körülbelül 2 dl olívaolajjal, a gyros fűszerkeverékkel, illetve ízlés szerint sóval és borssal. Ezt keverjük össze az egy centiméter sz&e.... Olvass tovább
Palacsinta Palacsinta Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat a cukorral. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a tejet, a szénsavas vizet és a sót, majd addig keverjük, míg homogén tésztát nem kapunk. Végül öntsük hozzá az olajat is, és azt is jól keverjük el benne. Egy kev&e...; Olvass tovább
A Vén Medve forralt bora Ital Kezdjük el lassú tűzön főzni a bort a mézzel. Kóstoljuk meg, hogy mennyire édes, és adjunk még hozzá mézet, ha szükséges. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a fűszereket (a félrenyelhetőeket, mint például a szegfűszeget, érdemes egy szűrős tea-labdába helyezni), é... Olvass tovább
Sansa kedvenc citromtortája Desszert Melegítsük fel a sütőt 180 fokra. Egy nagy edénybe tegyük bele a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot, a lisztet, a sót, a citromlevet és a citromhéjat. Egy másik edénybe üssük bele a tojások sárgáját, és keverjük össze a tejjel. Lassan öntsük ö... Olvass tovább
Báránysült Frissensült Vagdossuk be jó mélyen a húst, mintha fel akarnánk szeletelni, és a lábaknál is nyesegessük körbe a húst. Masszírozzuk bele a fokhagymát és a rozmaringot a mélyedésekbe, és kenjük meg alaposan olívaolajjal a felszínét. Hagyjuk pihenni, ameddig... Olvass tovább
Gesztenyeleves Leves Törjük össze a fokhagymát és süssük át kicsit az olívaolajban a rozmaringgal és a zsályával együtt. Amikor a fokhagyma puha, adjuk hozzá a fehérbort, hagyjuk egy fél percig párologni, majd adjuk hozzá a csicseriborsót, sózzuk meg és lepjük el... Olvass tovább