Falatozz.hu Receptek

Gyros tál

Gyros
Gyros tál A gyros húshoz először készítsük el a pácot. Ehhez vágjuk apró darabokra a vöröshagymát, majd keverjük össze körülbelül 2 dl olívaolajjal, a gyros fűszerkeverékkel, illetve ízlés szerint sóval és borssal. Ezt keverjük össze az egy centiméter sz&e....

Palacsinta

Palacsinta
Palacsinta Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat a cukorral. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a tejet, a szénsavas vizet és a sót, majd addig keverjük, míg homogén tésztát nem kapunk. Végül öntsük hozzá az olajat is, és azt is jól keverjük el benne.   Egy kev&e...;

A Vén Medve forralt bora

Ital
A Vén Medve forralt bora Kezdjük el lassú tűzön főzni a bort a mézzel. Kóstoljuk meg, hogy mennyire édes, és adjunk még hozzá mézet, ha szükséges. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a fűszereket (a félrenyelhetőeket, mint például a szegfűszeget, érdemes egy szűrős tea-labdába helyezni), é...

Sansa kedvenc citromtortája

Desszert
Sansa kedvenc citromtortája Melegítsük fel a sütőt 180 fokra. Egy nagy edénybe tegyük bele a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot, a lisztet, a sót, a citromlevet és a citromhéjat. Egy másik edénybe üssük bele a tojások sárgáját, és keverjük össze a tejjel. Lassan öntsük ö...

Báránysült

Frissensült
Báránysült Vagdossuk be jó mélyen a húst, mintha fel akarnánk szeletelni, és a lábaknál is nyesegessük körbe a húst. Masszírozzuk bele a fokhagymát és a rozmaringot a mélyedésekbe, és kenjük meg alaposan olívaolajjal a felszínét. Hagyjuk pihenni, ameddig...

Gesztenyeleves

Leves
Gesztenyeleves Törjük össze a fokhagymát és süssük át kicsit az olívaolajban a rozmaringgal és a zsályával együtt. Amikor a fokhagyma puha, adjuk hozzá a fehérbort, hagyjuk egy fél percig párologni, majd adjuk hozzá a csicseriborsót, sózzuk meg és lepjük el...

Falatozz.hu Blog

További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek