Falatozz.hu Receptek

Kakaós palacsinta

Palacsinta
Kakaós palacsinta Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat a cukorral. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a tejet, a szénsavas vizet és a sót, majd addig keverjük, míg homogén tésztát nem kapunk. Végül öntsük hozzá az olajat is, és azt is jól keverjük el benne.   Egy kev....

Sertéspörkölt

Készétel
Sertéspörkölt Vágjuk fel a vöröshagymát apróra, a sertéshúst pedig kockákra. Hevítsük fel a sertészsírt egy hőálló edényben, majd dinszteljük meg rajta a hagymát, és dobjuk rá a húst. Ha mindenhol kifehéredett, ízesítsük sóval és a pirospapr....

Pepperóni pizza

Pizza
Pepperóni pizza Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár...;

Fűszeres csirkemell csíkok tejszínes mártásban

Frissensült
Fűszeres csirkemell csíkok tejszínes mártásban A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, a csirkemellet pedig csíkokra. Hevítsünk kevés olajat egy fazékban, majd dinszteljük meg rajta a hagymát. Ha üveges lett, tegyük rá a csirkemell csíkokat, sózzuk és enyhén borsozzuk, majd főzzük puhára. Ha szüks&eacut....

Carbonara pizzagolyó

Pizzagolyó
Carbonara pizzagolyó Először is készítsük el a tésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár perci...;

Csirkés töltött lángos

Lángos
Csirkés töltött lángos Futtassuk fel az élesztőt egy deciliter cukros, langyos tejben. A lisztet keverjük össze a sóval, majd a közepén alakítsunk ki mélyedést, ide öntsünk két evőkanálnyi olajat, a fefuttatott élesztőt és a maradék tejet. Keverjük össze, közben folyamatosan adagoljunk hozzá vizet...t

Galuska

Köret
Galuska A lisztet, a tojást, a vizet és ízlés szerint sót keverjük csomómentesre. Egy fazékban forraljunk fel sós, olajos vizet, majd nokedliszaggatóval szagassuk bele a masszát a lobogó vízbe. Akkor lesz a galuska, ha az összes kis darabka feljön a víz felszínére. Ekkor egy szűrő seg&i....

Sajtos-sonkás franciapirítós

Francia pirítós
Sajtos-sonkás franciapirítós Először is elkészítjük a besamel mártást. Olvasszuk fel a vajat, sűrű kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet, majd apránként öntsük hozzá a tejet. Jól keverjük el, nehogy csomós legyen. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Ha homogén, sűrű....

Gofri

Desszert
Gofri Először is kapcsoljuk be a gofrisütőt, hogy mire elkészülünk a tésztával, már meleg legyen.   Verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd keverjük habosra. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd felváltva keverj&....

Bazsalikomos csirkemell

Frissensült
Bazsalikomos csirkemell A csirkemellet vágjuk szeletekre, a friss bazsalikomot és petrezselymet pedig vágjuk apróra. Kenjük meg vékonyan olajjal a csirkemell szeleteket, majd szórjunk rájuk sót, bazsalikomot és petrezselymet. Végül egy serpenyőben, vagy grillen süssük ki a szeleteket.

Falatozz.hu Blog

A magyar ételfotós, akire büszkék lehetünk
Felkapta a világsajtó Csákvári Péter ötletes munkásságát. Az eredetileg ételfotósként dolgozó művész makettfigurákat helyez mindennapos szituációkba apró tárgyak és ételek segítségével, sokszor társadalomkritikával és némi morbiditással körítve.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek