Falatozz.hu Receptek

Kakaós palacsinta

Palacsinta
Kakaós palacsinta Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat a cukorral. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a tejet, a szénsavas vizet és a sót, majd addig keverjük, míg homogén tésztát nem kapunk. Végül öntsük hozzá az olajat is, és azt is jól keverjük el benne.   Egy kev....

Sertéspörkölt

Készétel
Sertéspörkölt Vágjuk fel a vöröshagymát apróra, a sertéshúst pedig kockákra. Hevítsük fel a sertészsírt egy hőálló edényben, majd dinszteljük meg rajta a hagymát, és dobjuk rá a húst. Ha mindenhol kifehéredett, ízesítsük sóval és a pirospapr....

Pepperóni pizza

Pizza
Pepperóni pizza Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár...;

Fűszeres csirkemell csíkok tejszínes mártásban

Frissensült
Fűszeres csirkemell csíkok tejszínes mártásban A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, a csirkemellet pedig csíkokra. Hevítsünk kevés olajat egy fazékban, majd dinszteljük meg rajta a hagymát. Ha üveges lett, tegyük rá a csirkemell csíkokat, sózzuk és enyhén borsozzuk, majd főzzük puhára. Ha szüks&eacut....

Carbonara pizzagolyó

Pizzagolyó
Carbonara pizzagolyó Először is készítsük el a tésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár perci...;

Csirkés töltött lángos

Lángos
Csirkés töltött lángos Futtassuk fel az élesztőt egy deciliter cukros, langyos tejben. A lisztet keverjük össze a sóval, majd a közepén alakítsunk ki mélyedést, ide öntsünk két evőkanálnyi olajat, a fefuttatott élesztőt és a maradék tejet. Keverjük össze, közben folyamatosan adagoljunk hozzá vizet...t

Galuska

Köret
Galuska A lisztet, a tojást, a vizet és ízlés szerint sót keverjük csomómentesre. Egy fazékban forraljunk fel sós, olajos vizet, majd nokedliszaggatóval szagassuk bele a masszát a lobogó vízbe. Akkor lesz a galuska, ha az összes kis darabka feljön a víz felszínére. Ekkor egy szűrő seg&i....

Sajtos-sonkás franciapirítós

Francia pirítós
Sajtos-sonkás franciapirítós Először is elkészítjük a besamel mártást. Olvasszuk fel a vajat, sűrű kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet, majd apránként öntsük hozzá a tejet. Jól keverjük el, nehogy csomós legyen. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Ha homogén, sűrű....

Gofri

Desszert
Gofri Először is kapcsoljuk be a gofrisütőt, hogy mire elkészülünk a tésztával, már meleg legyen.   Verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd keverjük habosra. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd felváltva keverj&....

Bazsalikomos csirkemell

Frissensült
Bazsalikomos csirkemell A csirkemellet vágjuk szeletekre, a friss bazsalikomot és petrezselymet pedig vágjuk apróra. Kenjük meg vékonyan olajjal a csirkemell szeleteket, majd szórjunk rájuk sót, bazsalikomot és petrezselymet. Végül egy serpenyőben, vagy grillen süssük ki a szeleteket.

Falatozz.hu Blog

Ezeket tálald nyáron a vendégeknek!
Ha június, akkor kerti partik, barátok, vízparti szórakozás… és finom, egészséges, hűsítő falatok. Ehhez adunk egy kis képes ízelítőt és remek ötleteket.
Konyhai bakik, amelyeket te is elkövetsz
Tudtad, hogy kevés vízben érdemes főzni a tésztát, a rizottót nem kell állandóan kavargatni, máshogy kell hámozni a banánt, valamint a paradicsomot nem célszerű hűtőbe tenni?
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek