Adatvédelem

Adatvédelmi elveink
 

Általános tájékoztató a Falatozz.hu-ról

A Falatozz.hu ételrendelő weboldal online közvetítést biztosít a megrendelő és a weboldalon feltüntetett éttermek között. Célunk, hogy minél több vendéglátót gyűjtsünk össze portálunkra, biztosítva ezzel a megrendelhető ételek és italok széles választékát. Weblapunk segítségével el szeretnénk érni, hogy mindenki gyorsan, egyszerűen és költségkímélő módon tudja lebonyolítani ételrendelését.

Adatkezelési tájékoztató

Portálunk szolgáltatásait mindenki ingyenesen veheti igénybe. Az ingyenes használat feltétele a regisztráció, amit vagy az oldalon történő első rendeléskor, a rendelési adatok megadásánál kell megtenni, vagy a Főoldalról belinkelt felületen.

Ügyfeleink személyes adatainak kezelésének célja, hogy megrendeléseiket gyorsan, pontosan teljesítsük, adatait ne legyen szükséges minden rendelés során megadnia, valamint elegendő és pontos információkkal segítsük a kiszállítást bonyolító partnereinket.

Az adatkezelés jogalapját az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja biztosítja.

Kérjük, hogy a regisztráció során csak valós és hiteles adatokat adjon meg, hisz a rendelkezésünkre bocsátott információkért kizárólag Ön tartozik felelősséggel! Rosszhiszemű rendelések esetén fenntartjuk a jogot, hogy IP cím alapján történő visszakereséssel felkutassuk a megrendelőt és személyes adatokkal való visszaélés miatt feljelentést tegyünk.

Az adatmegadás önkéntes, az adatok törlése vagy módosítása az info@falatozz.hu email címre érkező hiteles - a regisztrált e-mail címről érkező - kérelem esetén egy munkanapon belül megtörténik.

A regisztrációnál megadott felhasználói adatokat a Falatozz.hu csak saját célra használhatja fel, harmadik személy részére nem adjuk ki ezeket. Az adatokat biztonságos, bérelt szerveren, illetve szükség esetén az oldal üzemeltetőjének saját számítógépén tároljuk.

A Falatozz.hu felhasználóinak adatait az alábbi módon tároljuk:
Adatbázis szerzői jogának tulajdonosa a Falatozz.hu ételrendelő weboldal üzemeltetője: Diston-line Kft. (Adószám: 22709776-2-05)
Adattárolás helye: Integrity Kft. (Adószám: 11115139-2-07)
Az adatok tárolása folyamatos, felhasználói kérésre történik a törlésük.

Tárolt adattípusok regisztrációs során:
- Név
- Email cím
- Telefonszám
- Kézbesítési cím
A regisztrált adatok tárolása a megrendelő kényelmét szolgálják, a gyors és pontos ételrendelést biztosítják.

A regisztrációnál megadott adatok közül csak a kézbesítéshez szükséges adatokat osztja meg a partner éttermekkel.

Tárolt adattípusok rendelés során:
- A rendeléshez választott partner étterem
- Rendelés értéke
- Rendelés tételei
- Felhasználói megjegyzés
- Rendelés ideje
- Választott fizetőeszköz

A rendelés során eltárolt adatok kezelésének célja a felhasználó és a partner étteremmel történő elszámolhatóság és panaszkezelés biztosítása.

A rendeléskor megadott adatokat a Falatozz.hu diszpécser szolgálata telefonon, vagy belső, zárt és védett online rendszeren keresztül osztja meg a partner éttermekkel.

A Falatozz.hu hírlevél

Felhasználóink regisztrációkor megadott e-mail címükre hírlevelet kaphatnak, amennyiben arra a regisztrációs során feliratkoztak.

A Falatozz.hu hírlevél a Falatozz.hu-n meghirdetett akciókra hívja fel a figyelmet. Hírlevelünk az aktuális média törvényeknek megfelelően lemondható. A leiratkozásra minden hírlevél láblécében lehetőséget biztosítunk. A leiratkozás kérhető emailben is, az info@falatozz.hu-ra küldött levélben. A leiratkozási kérelmeket egy munkanapon belül kezeljük.

Regisztrált éttermek adatai

Weboldalunkon a regisztrált éttermek mindegyike saját adatlappal rendelkezik. Ezen az adatlapon az étterem megbízásából tüntetjük fel az étteremmel kapcsolatos információkat. Az étterem kínálatát bemutató étlapot szintén a vendéglátó bocsátja rendelkezésünkre. A Falatozz.hu az éttermek adatlapjain feltüntetett információkért felelőséget nem vállal. Az étlap aktualitásáról szintén a vendéglátó gondoskodik, ezért a portál nem vonható felelősségre, amennyiben a rajtra szereplő árak nem valósak.

A partner éttermek nem publikus adatait a partneri együttműködés céljából tároljuk. Ezek az adatok a Falatozz.hu-t üzemeltető cég és szállítói, valamint a partner éttermek közt létrejött megállapodási szerződésekben lefektetett információk.

Adatvédelmi elveink megfelelnek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság hatályos jogszabályainak.

A Falatozz.hu-t üzemeltető Diston-line Kft. eleget tett az adatvédelmi nyilvántartásba vételt érintő kötelezettségének az adatkezelési tevékenységét a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság számára a megfelelő formában eljuttatta.


Falatozz.hu Blog

Konyhai bakik, amelyeket te is elkövetsz
Tudtad, hogy kevés vízben érdemes főzni a tésztát, a rizottót nem kell állandóan kavargatni, máshogy kell hámozni a banánt, valamint a paradicsomot nem célszerű hűtőbe tenni?
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek