Vörösboros marhapörkölt

Készétel

Vörösboros marhapörkölt
Kép forrása: http://www.receptek.co/

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhalábszár
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2-3 evőkanál pirospaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab zöldpaprika
  • bors
  • 1 teáskanál egész köménymag
  • víz
  • 2 dl száraz vörösbor
Elkészítési idő: 220 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 3 200 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Vörösboros marhapörkölt házhoz szállítással: 1 710 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Vágjuk fel a vöröshagymát apróra, a marhahúst pedig kockákra. Hevítsük fel a sertészsírt egy hőálló edényben, majd dinszteljük meg rajta a hagymát, és dobjuk rá a húst. Ha mindenhol kifehéredett, ízesítsük sóval és a pirospaprikával. Keverjük 1-2 percig, majd öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a köménymagot és ízlés szerint borsot, majd fedő nélkül főzzük alacsony langon 2-3 órán keresztül, folyamatosan ellenőrizve, hogy elfőtt-e alóla a víz, ha igen, ilyenkor felváltva adjunk hozzá vörösbort és vízet, majd keverjük meg.

 

Mikor már majdnem megpuhult a hús, adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot és paprikát, és a zúzott fokhagymát. Főzzük addig, míg a zöldségek és a hús is teljesen puha lesz, vegyük le a tűzről, majd melegen tálaljuk a pörköltet.


Falatozz.hu Blog

Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Magyar győzelem a rangos tortaversenyen
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek