0
Főoldal Receptek Vörösboros marhapörkölt

Vörösboros marhapörkölt

Körülbelüli költség 4 főre: 3 200 Ft

Meg is rendelheted azonnal!
Vörösboros marhapörkölt házhoz szállítással: 4 160 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhalábszár
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2-3 evőkanál pirospaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab zöldpaprika
  • bors
  • 1 teáskanál egész köménymag
  • víz
  • 2 dl száraz vörösbor
Elkészítési idő: 220 perc

Elkészítés

Vágjuk fel a vöröshagymát apróra, a marhahúst pedig kockákra. Hevítsük fel a sertészsírt egy hőálló edényben, majd dinszteljük meg rajta a hagymát, és dobjuk rá a húst. Ha mindenhol kifehéredett, ízesítsük sóval és a pirospaprikával. Keverjük 1-2 percig, majd öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a köménymagot és ízlés szerint borsot, majd fedő nélkül főzzük alacsony langon 2-3 órán keresztül, folyamatosan ellenőrizve, hogy elfőtt-e alóla a víz, ha igen, ilyenkor felváltva adjunk hozzá vörösbort és vízet, majd keverjük meg.

 

Mikor már majdnem megpuhult a hús, adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot és paprikát, és a zúzott fokhagymát. Főzzük addig, míg a zöldségek és a hús is teljesen puha lesz, vegyük le a tűzről, majd melegen tálaljuk a pörköltet.