0
Főoldal Receptek Pepperóni pizza

Pepperóni pizza

Körülbelüli költség 4 főre: 2 000 Ft

Meg is rendelheted azonnal!
Pepperóni pizza házhoz szállítással: 4 570 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1.5 dl langyos víz
  • 1 csipet cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 800 gramm hámozott konzerv paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5-6 evőkanál olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 25 dkg mozzarella sajt
  • 25 dkg csípős szalámi
  • 2-3 darab pepperóni (erős paprika)
Elkészítési idő: 100 perc

Elkészítés

Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-40 percig.

 

Ezalatt készítsük el a pizzaszószt. Melegítsünk fel 2-3 evőkanál olívolajat, majd kezdjük el rajta pirítani a vékonyra szeletelt fogkhagymát. Amint halvány színt kapott, öntsük hozzá a konzerv paradicsomot, és ízesítsük sóval, borssal és az apróra vágott bazsalikommal, majd főzzük nagyjából 20-25 percig. Ha maradt benne nem teljesen szétfőtt paradicsomdarab, azokat zúzzuk szét, hogy kenhető, krémes szószt kapjuk.

 

Ha megkelt a tészta, szórjunk egy kevés lisztet a munkafelületre, és kezdjük el rajta nyújtani. Olyan alakúra nyújtsuk a tésztát, amilyen alakú tepsiben szeretnénk sütni a pizzánkat. Kenjük ki olajjal a tepsit, majd helyezzük bele a kinyújtott tésztát.

 

A paprikát és a szalámit vágjuk vékony szeletekre, a mozzarella sajtot pedig reszeljük le. Kenjük meg a tésztát vékonyan a pizzaszósszal, majd szórjuk meg a szalámival, a pepperónival, és végül a reszelt sajttal.

 

Előmelegített sütőben, 220 fokon (légkeveréses sütőben 200 fokon), 15-20 perc alatt süssük készre a pizzát, majd szeletekre vágva, forrón tálaljuk.