Sajtos-sonkás franciapirítós

Francia pirítós

Sajtos-sonkás franciapirítós
Kép forrása: http://www.framedcooks.com/

Hozzávalók:

  • 8 szelet toast kenyér
  • 4 szelet főtt sonka
  • 4 szelet ementáli sajt
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 teáskanál csípős dijoni mustár
  • 1 darab tojás
Elkészítési idő: 45 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 1 800 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Sajtos-sonkás franciapirítós házhoz szállítással: 690 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Először is elkészítjük a besamel mártást. Olvasszuk fel a vajat, sűrű kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet, majd apránként öntsük hozzá a tejet. Jól keverjük el, nehogy csomós legyen. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Ha homogén, sűrű besamel mártást kaptunk, vegyük le a tűzről, tegyük félre, és hagyjuk hűlni kicsit. Ezután válasszuk szét a tojást, és adjuk hozzá a sárgáját a besamelhez, a dijoni mustárral együtt. 

 

Ezután állítsuk össze a francia pirítósokat. Fogjunk egy akkora tepsit, amibe elfér mind a négy szendvics. Négy toast kenyér egyik oldalát vajazzuk meg, majd a vajas felével lefelé tegyük a tepsibe. Kenjünk rájuk besamel mártást, majd helyezzünk mindegyikre egy szelet sonkát és egy szelet sajtot, és kenjük meg még egyszer besamellel. A maradék négy szelet kenyér egyik oldalát is kenjük meg vajjal, majd tegyük rá a félkész szendvicsekre a vajas oldalukkal felfelé. Enyhén nyomjuk össze a szendvicseket, úgy, hogy a mártás ne folyjon ki belőlük. Előmelegített sütőben süssük addig, míg piros nem lesz a teteje, majd fordítsuk meg, és hagyjuk a sütőben, míg a másik oldala is megpirul.


Falatozz.hu Blog

Ezeket tálald nyáron a vendégeknek!
Ha június, akkor kerti partik, barátok, vízparti szórakozás… és finom, egészséges, hűsítő falatok. Ehhez adunk egy kis képes ízelítőt és remek ötleteket.
Konyhai bakik, amelyeket te is elkövetsz
Tudtad, hogy kevés vízben érdemes főzni a tésztát, a rizottót nem kell állandóan kavargatni, máshogy kell hámozni a banánt, valamint a paradicsomot nem célszerű hűtőbe tenni?
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek