Carbonara pizzagolyó

Pizzagolyó

Carbonara pizzagolyó
Kép forrása: http://www.tripadvisor.com/

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1.5 dl langyos víz
  • 1 csipet cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 15 dkg gépsonka
  • 15 dkg kockázott bacon
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg ömlesztett sajt
  • oregánó
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 110 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 300 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Carbonara pizzagolyó házhoz szállítással: 1 390 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Először is készítsük el a tésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-40 percig.

 

A tejszínt keverjük össze az ömlesztett sajttal és ízesítsük ízlés szerint oregánóval.

 

bacon kockákat 1-2 perc alatt pirítsuk meg egy serpenyőben, a sonkát vágjuk apró kockákra.

 

Ha megkelt a tészta, szórjunk egy kevés lisztet a munkafelületre, és nyújtsuk vékonyra a tésztát. Egy nagy átmérőjű pogácsaszaggatóval, vagy egy pohár segítségével szagassunk ki kör alakú lapokat a tésztátból.

 

Kenjük meg a lapokat vékonyan a sajtos tejszínnel, majd szórjuk meg a sonkával és a bacon darabokkal, és formázzunk belőlük golyót, úgy hogy a széleit felhajtjuk, és a tetejénél összenyomkodjuk. Helyezzük őket egy sűtőpapírral kibélelt tepsibe, majd kenjük meg a külsejüket olívaolajjal.

 

Előmelegített sütőben, 220 fokon (légkeveréses sütőben 200 fokon), 15-20 perc alatt süssük készre a pizzágolyókat.

 


Falatozz.hu Blog

Ezeket tálald nyáron a vendégeknek!
Ha június, akkor kerti partik, barátok, vízparti szórakozás… és finom, egészséges, hűsítő falatok. Ehhez adunk egy kis képes ízelítőt és remek ötleteket.
Konyhai bakik, amelyeket te is elkövetsz
Tudtad, hogy kevés vízben érdemes főzni a tésztát, a rizottót nem kell állandóan kavargatni, máshogy kell hámozni a banánt, valamint a paradicsomot nem célszerű hűtőbe tenni?
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek