Csirkés töltött lángos

Lángos

Csirkés töltött lángos
Kép forrása: http://ilovebalaton.hu/

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 dl langyos víz
  • 1 teáskanál só
  • 5 dl napraforgóolaj
  • víz
  • 2 dl tejföl
  • 30 dkg csirkemell
  • 15 dkg trappista sajt
Elkészítési idő: 110 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 000 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Töltött lángos házhoz szállítással: 750 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Futtassuk fel az élesztőt egy deciliter cukros, langyos tejben. A lisztet keverjük össze a sóval, majd a közepén alakítsunk ki mélyedést, ide öntsünk két evőkanálnyi olajat, a fefuttatott élesztőt és a maradék tejet. Keverjük össze, közben folyamatosan adagoljunk hozzá vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fedjük le és kelesszük egy órán keresztül.

Közben a csirkemellet vágjuk apró kockákra, majd kevés olajon pirítsuk meg, ízesítsük sóval, borssal, majd főzzük puhára. A sajtot reszeljük le.

Ha megkelt a tészta, belisztezett munkalapon nyújtsuk ki, majd egy nagy szájú pohár segítségével szagassuk ki a lángos korongokat. Kézzel nyújtsuk kicsit nagyobbra, majd az egyik felét kenjük meg tejföllel, és szórjuk meg a csirkemell kockákkal és a reszelt sajttal. Hajtsuk rá az üres felét, és alaposan nyomkodjuk össze a szélét, nehogy kifolyjon a sajt. Hevítsünk bő olajat egy serpenyőben, végül süssük meg a töltött lángosokat


Falatozz.hu Blog

Ezeket tálald nyáron a vendégeknek!
Ha június, akkor kerti partik, barátok, vízparti szórakozás… és finom, egészséges, hűsítő falatok. Ehhez adunk egy kis képes ízelítőt és remek ötleteket.
Konyhai bakik, amelyeket te is elkövetsz
Tudtad, hogy kevés vízben érdemes főzni a tésztát, a rizottót nem kell állandóan kavargatni, máshogy kell hámozni a banánt, valamint a paradicsomot nem célszerű hűtőbe tenni?
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek