Csirkés töltött lángos

Lángos

Csirkés töltött lángos
Kép forrása: http://ilovebalaton.hu/

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 dl langyos víz
  • 1 teáskanál só
  • 5 dl napraforgóolaj
  • víz
  • 2 dl tejföl
  • 30 dkg csirkemell
  • 15 dkg trappista sajt
Elkészítési idő: 110 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 000 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Töltött lángos házhoz szállítással: 770 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Futtassuk fel az élesztőt egy deciliter cukros, langyos tejben. A lisztet keverjük össze a sóval, majd a közepén alakítsunk ki mélyedést, ide öntsünk két evőkanálnyi olajat, a fefuttatott élesztőt és a maradék tejet. Keverjük össze, közben folyamatosan adagoljunk hozzá vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fedjük le és kelesszük egy órán keresztül.

Közben a csirkemellet vágjuk apró kockákra, majd kevés olajon pirítsuk meg, ízesítsük sóval, borssal, majd főzzük puhára. A sajtot reszeljük le.

Ha megkelt a tészta, belisztezett munkalapon nyújtsuk ki, majd egy nagy szájú pohár segítségével szagassuk ki a lángos korongokat. Kézzel nyújtsuk kicsit nagyobbra, majd az egyik felét kenjük meg tejföllel, és szórjuk meg a csirkemell kockákkal és a reszelt sajttal. Hajtsuk rá az üres felét, és alaposan nyomkodjuk össze a szélét, nehogy kifolyjon a sajt. Hevítsünk bő olajat egy serpenyőben, végül süssük meg a töltött lángosokat


Falatozz.hu Blog

Ételfaragás mesterfokon
Kíváncsi vagy, mit művelnek az igazán tehetséges művészek a hétköznapi zöldségekkel és gyümölcsökkel?

Ételpedikűr

2017-08-15
Ételpedikűr
Még tart a nagy meleg, úgyhogy nyitott szandálokban és papucsokban rohangálunk egész nap. Nem is gondolnád, hogy az élelmiszereid közül mi mindent kenhetsz a lábfejeidre, hogy szépek és ápoltak legyenek!
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek