0
Menta
Főoldal Blog bejegyzések

Blog

A nyers víz az új dili

2018-01-08
Idén sem maradunk értelmetlen és drága őrület nélkül. A gazdagok tiszta víz elleni paleo-lázadása ráadásul nagyon veszélyes is.
Olvass tovább

30 éven belül elfogyhat a csokoládé

2018-01-02
Nem gondoltuk, hogy ilyen szomorú hírrel sokkolnak le minket a tudósok rögtön az év elején, de elképzelhető, hogy néhány évtized múlva nem majszolhatunk el egy tábla csokit.
Olvass tovább

Mindent a szilveszteri malacevésről

2017-12-26
December 31-én még tilos, január 1-jén pedig már szinte kötelező megenni, mi az? A lencséről többé-kevésbé köztudott, hogy miért érdemes fogyasztani újévkor a babona szerint, a ropogós-omlós malacpecsenye kapcsán azonban több a homály.
Olvass tovább

Legyen halászlé az ünnepre, de melyik?

2017-12-20
A magyarok sajnos nagyon ritkán esznek halat, de legalább karácsonykor kerül az asztalra belőle. Kedvcsinálónak bemutatjuk a hungarikumnak számító halászlé típusait.
Olvass tovább

A nápolyi pizza immár világörökség

2017-12-11
Az olaszok annyira nem bírták elviselni, hogy a különböző népek meggyalázzák a hagyományos receptjüket, hogy kilobbizták az UNESCO-nál a levédést.
Olvass tovább

Ki ne örülne egy pizza-hálózsáknak vagy egy feltétválasztó fakockának?

2017-12-04
December eleje van, azaz vészesen közeleg a karácsony. Találtunk néhány jópofa dolgot, amit beszerezhetnél pizzaimádó barátaidnak és rokonaidnak.
Olvass tovább

Mit fogyasszon az, akinek tiltólistás a tej vagy a glutén?

2017-11-28
Nemrég az allergia és ételintolerancia problémáit jártuk körül, ezúttal a lehetséges alternatívák között segítünk eligazodni.
Olvass tovább

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz

2017-11-21
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Olvass tovább

Furcsa tudnivalók az ételekről

2017-11-13
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Olvass tovább

Magyar győzelem a rangos tortaversenyen

2017-11-06
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
Olvass tovább

Konyhai trükkök pazarlás helyett

2017-10-31
Automatikusan a szemétbe dobunk sok mindent, ami még sokrétűen felhasználható. Adunk néhány szuper ötletet!
Olvass tovább

Halloweeni kajaötletek

2017-10-24
Az év legrémisztőbb napjára kötelező készítened néhány kreatív fogást. Mutatjuk, hogyan!
Olvass tovább

A magyar ételfotós, akire büszkék lehetünk

2017-10-16
Felkapta a világsajtó Csákvári Péter ötletes munkásságát. Az eredetileg ételfotósként dolgozó művész makettfigurákat helyez mindennapos szituációkba apró tárgyak és ételek segítségével, sokszor társadalomkritikával és némi morbiditással körítve.
Olvass tovább

10 étel, amely megváltoztatta a világot – II. rész

2017-10-09
Élelmiszerek, amelyeket természetesnek veszünk a konyhánkban, holott őseink keményen megküzdöttek azért, hogy mára gondtalanul élvezhessük az ízeiket.
Olvass tovább

10 étel, amely megváltoztatta a világot – I. rész

2017-10-02
Minden nap fogyasztjuk őket, mégsem gondolunk bele, hogy milyen áron jutottunk hozzájuk.
Olvass tovább

Az új őrület a valódi cukorsokk

2017-09-21
Sosem született még ennyire bűnös desszertdivat: a feldolgozhatatlan mennyiségű édességgel tuningolt shake szemet gyönyörködtető és sajnos nagyon finom is.
Olvass tovább