0
Menta
Főoldal Blog bejegyzések

Blog

A nyereg alatt puhított hús legendája

2017-09-12
Azt hitted, hogy az ősmagyarság csimborasszója ez a gasztronómiai szokás? Sajnos sosem ettünk nyers húst, de utánajártunk, honnan ered ez a tévhit.
Olvass tovább

A lány, aki babaházban készít miniatűr ételeket

2017-09-11
Minden, amit Kate használ a főzés során, néhány centiméteres vagy csupán milliméteres nagyságrendű, beleértve az eszközöket és a hozzávalókat is.
Olvass tovább

A paradicsom, mint fegyver

2017-09-05
Létezik egy spanyol város, ahol hozzávághatsz bárkihez egy paradicsomot, és még örülni is fog neki. Buñol néhány nappal ezelőtt ismét véres csatatérré változott, de ez csak a látszat: a La Tomatina fesztivál a világ legfelszabadultabb eseménye.
Olvass tovább

A tésztasztori

2017-08-28
Az tény, hogy a tésztát az olaszok tették világhírű főfogássá, de azt senki sem állította, hogy ők is találták fel. De akkor hogyan került a tányérunkra?
Olvass tovább

Ételfaragás mesterfokon

2017-08-21
Kíváncsi vagy, mit művelnek az igazán tehetséges művészek a hétköznapi zöldségekkel és gyümölcsökkel?
Olvass tovább

Ételpedikűr

2017-08-15
Még tart a nagy meleg, úgyhogy nyitott szandálokban és papucsokban rohangálunk egész nap. Nem is gondolnád, hogy az élelmiszereid közül mi mindent kenhetsz a lábfejeidre, hogy szépek és ápoltak legyenek!
Olvass tovább

Mitől vált népszerű pizzafeltétté a pepperoni?

2017-08-07
Ismered azt az érzést, amikor pizzát rendelsz, és már az ajtóban megcsap az az isteni illat, amitől képes lennél a futár kezéből, dobozostul felfalni az egészet? Az egyik illatfelelős a pepperoni. Tudd meg, hogy miért pont ez vált sikeressé!
Olvass tovább

Az állatvilág legérdekesebb táplálkozási szokásai

2017-07-31
Egyes fajok egészen különlegesen dolgokat tesznek meg az élelemért: van olyan emlős, amelyik ciripel, és olyan is, amelyik hosszú középső ujját csak éjjel melegíti fel a vadászathoz.
Olvass tovább

Egyél csokoládét az időskori elbutulás ellen!

2017-07-25
A kiegyensúlyozott diéta az, ha mindkét kezedben van egy-egy tábla csokoládé, ugye? Nemrég kiderült, hogy ez a vicc nem is áll olyan távol a valóságtól, mint azt eddig hittük.
Olvass tovább

Tudj meg többet a rizsről!

2017-07-18
Mindenkinek természetes a rizs létezése és fogyasztása, de fogadjunk, hogy tudunk neked újat mondani a témában.
Olvass tovább

Biztos, hogy tudsz csirkemellet sütni?

2017-07-11
Összegyűjtöttünk néhány alapvető tanácsot a főzéshez, hogy magabiztosabb lehessél a konyhában.
Olvass tovább

Ahol hullámvasúton érkezik az ebéd

2017-07-04
Beszámoló a bécsi Praterben nyílt különleges gyorsétteremről, ahol robotok készítik az italokat és szó szerint eléd gurul az étel.
Olvass tovább

Pizzahírmondó

2017-06-26
Megvan a pizzaszelet-újramelegítés tökéletes receptje, és feltalálták a három fogást tartalmazó pizzatálat. Kellenek ennél jobb hírek a hétre?
Olvass tovább

Ezeket tálald nyáron a vendégeknek!

2017-06-19
Ha június, akkor kerti partik, barátok, vízparti szórakozás… és finom, egészséges, hűsítő falatok. Ehhez adunk egy kis képes ízelítőt és remek ötleteket.
Olvass tovább

Konyhai bakik, amelyeket te is elkövetsz

2017-06-14
Tudtad, hogy kevés vízben érdemes főzni a tésztát, a rizottót nem kell állandóan kavargatni, máshogy kell hámozni a banánt, valamint a paradicsomot nem célszerű hűtőbe tenni?
Olvass tovább

Hamarosan robotok felelnek az ételeinkért

2017-06-06
Amit eddig sci-finek gondoltunk, az már a jelen. A technológia fejlődése gyökeresen megváltoztatja majd az étkezési kultúránkat.
Olvass tovább