X
Töltsd le applikációnkat
Letöltöm
0
Főoldal Blog bejegyzések A legtöbb étel-hiedelem a gyümölcsöket érinti

A legtöbb étel-hiedelem a gyümölcsöket érinti

A legtöbb étel-hiedelem a gyümölcsöket érinti Tudtad, hogy az eperben több a C-vitamin, mint a narancsban?

A Falatozz.hu összeszedte az Independent cikke alapján, hogy melyik a 12 leggyakoribb étellel kapcsolatos hiedelem Nagy-Britanniában. Némelyiknek van igazságalapja, de vannak közöttük hatalmas tévhitek is. A felmérést 2 000 brit megkérdezésével végezték el.

1. A narancs a legjobb C-vitamin forrás

Az eper több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs (az elsőben 57mg/100g, az utóbbiban pedig 42mg/100g található). Hét szem eper biztosítja is a napi ajánlott fejadagot belőle.

2. A főzött zöldségnek és gyümölcsnek alacsonyabb a tápértéke

Valóban egyes hőérzékeny vitaminoknak nem tesz jót a főzés, például a folsavnak és a C-vitaminnak. Ugyanakkor van, amikor pont a forrázás következtében szabadulnak fel egészséges anyagok.

3. A túl sok gyümölcs rontja a fogakat

Némelyik magas savtartalmú gyümölcs károsíthatja a fogak zománcát, ha túl sokat fogyasztunk belőle, de a legtöbb gyümölcsben lévő cukor nem tesz kárt a fogsorban.

4. A répa segít, hogy jobban láss a sötétben

Ez egy mítosz, de a benne található A-vitamin valóban hozzásegít a szemek egészségéhez és az éleslátáshoz.

5. Ha zellert eszel, több kalóriát égetsz el, mint amennyit beviszel

Valójában nincsenek negatív kalóriás ételek. Bár a zellernek valóban alacsony a kalóriatartalma és magas a víz- és rosttartalma, a szervezet nem használ el annyi kalóriát, hogy teljesen feldolgozza.

6. Az organikus gyümölcs egészségesebb

Elhanyagolható különbség van az organikus és a nem organikus gyümölcsök között.

7. A csokoládé afrodiziákum

Nincs bizonyíték arra, hogy a csokoládé afrodiziákumként is használható, mivel csekély mennyiségű anyag van benne, amely hatással lehet a vágyra.

8. Gyümölcslevet inni ugyanolyan egészséges, mint gyümölcsöt enni

Az egész gyümölcs olyan létfontosságú rostokat és tápanyagokat tartalmaz, amelyek elvesznek a kifacsarás következtében.

9. A szárított és a friss gyümölcsnek egyforma a tápértéke

A gyümölcs szárításánál felhasznált hő csökkentheti bizonyos hőérzékeny tápanyagok, például a C-vitamin mennyiségét. Ugyanakkor egy szárított gyümölcsdarab hasonló tápanyagokat tartalmaz, mint a friss gyümölcs, csak kisebb mértékben.

10. Hét évbe telik megemészteni egy lenyelt rágógumit

A gyomor nem ugyanúgy emészti meg a rágógumit, mint a többi élelmiszert, de végigmegy a szervezetben, mint bármi más.

11. Ne együnk ebéd után gyümölcsöt

A gyümölcs a nap bármelyik szakában egészséges.

12. Üres gyomorra érdemes gyümölcsöt fogyasztani

Nincsen tudományos bizonyíték arra vonatkozóan, hogy van-e negatív hatása annak, ha a gyümölcsöket étkezés előtt fogyasztjuk el.

 

 

Ajánlott cikkek
Óriási őslajhárnak köszönhetjük az avokádót
Olvass tovább
Ilyen gyümölcsöket még biztosan nem ettél
Olvass tovább
Bologna polgármestere kiborult, hogy egy nem létező ételről híres a városa
Olvass tovább