0
Menta
Főoldal Blog bejegyzések

Blog

Furcsa tudnivalók az ételekről

2017-11-13
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Olvass tovább

Magyar győzelem a rangos tortaversenyen

2017-11-06
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
Olvass tovább

Konyhai trükkök pazarlás helyett

2017-10-31
Automatikusan a szemétbe dobunk sok mindent, ami még sokrétűen felhasználható. Adunk néhány szuper ötletet!
Olvass tovább

Halloweeni kajaötletek

2017-10-24
Az év legrémisztőbb napjára kötelező készítened néhány kreatív fogást. Mutatjuk, hogyan!
Olvass tovább

A magyar ételfotós, akire büszkék lehetünk

2017-10-16
Felkapta a világsajtó Csákvári Péter ötletes munkásságát. Az eredetileg ételfotósként dolgozó művész makettfigurákat helyez mindennapos szituációkba apró tárgyak és ételek segítségével, sokszor társadalomkritikával és némi morbiditással körítve.
Olvass tovább

10 étel, amely megváltoztatta a világot – II. rész

2017-10-09
Élelmiszerek, amelyeket természetesnek veszünk a konyhánkban, holott őseink keményen megküzdöttek azért, hogy mára gondtalanul élvezhessük az ízeiket.
Olvass tovább

10 étel, amely megváltoztatta a világot – I. rész

2017-10-02
Minden nap fogyasztjuk őket, mégsem gondolunk bele, hogy milyen áron jutottunk hozzájuk.
Olvass tovább

Az új őrület a valódi cukorsokk

2017-09-21
Sosem született még ennyire bűnös desszertdivat: a feldolgozhatatlan mennyiségű édességgel tuningolt shake szemet gyönyörködtető és sajnos nagyon finom is.
Olvass tovább

A nyereg alatt puhított hús legendája

2017-09-12
Azt hitted, hogy az ősmagyarság csimborasszója ez a gasztronómiai szokás? Sajnos sosem ettünk nyers húst, de utánajártunk, honnan ered ez a tévhit.
Olvass tovább

A lány, aki babaházban készít miniatűr ételeket

2017-09-11
Minden, amit Kate használ a főzés során, néhány centiméteres vagy csupán milliméteres nagyságrendű, beleértve az eszközöket és a hozzávalókat is.
Olvass tovább

A paradicsom, mint fegyver

2017-09-05
Létezik egy spanyol város, ahol hozzávághatsz bárkihez egy paradicsomot, és még örülni is fog neki. Buñol néhány nappal ezelőtt ismét véres csatatérré változott, de ez csak a látszat: a La Tomatina fesztivál a világ legfelszabadultabb eseménye.
Olvass tovább

A tésztasztori

2017-08-28
Az tény, hogy a tésztát az olaszok tették világhírű főfogássá, de azt senki sem állította, hogy ők is találták fel. De akkor hogyan került a tányérunkra?
Olvass tovább

Ételfaragás mesterfokon

2017-08-21
Kíváncsi vagy, mit művelnek az igazán tehetséges művészek a hétköznapi zöldségekkel és gyümölcsökkel?
Olvass tovább

Ételpedikűr

2017-08-15
Még tart a nagy meleg, úgyhogy nyitott szandálokban és papucsokban rohangálunk egész nap. Nem is gondolnád, hogy az élelmiszereid közül mi mindent kenhetsz a lábfejeidre, hogy szépek és ápoltak legyenek!
Olvass tovább

Mitől vált népszerű pizzafeltétté a pepperoni?

2017-08-07
Ismered azt az érzést, amikor pizzát rendelsz, és már az ajtóban megcsap az az isteni illat, amitől képes lennél a futár kezéből, dobozostul felfalni az egészet? Az egyik illatfelelős a pepperoni. Tudd meg, hogy miért pont ez vált sikeressé!
Olvass tovább

Az állatvilág legérdekesebb táplálkozási szokásai

2017-07-31
Egyes fajok egészen különlegesen dolgokat tesznek meg az élelemért: van olyan emlős, amelyik ciripel, és olyan is, amelyik hosszú középső ujját csak éjjel melegíti fel a vadászathoz.
Olvass tovább