0
Főoldal Blog bejegyzések Mit tud a világ legdrágább étterme?

Mit tud a világ legdrágább étterme?

Mit tud a világ legdrágább étterme? Interaktív falak és fényjáték fűszerezi a bő félmillió forintos menüsort.

Az ibizai SubliMotion a helyi Hard Rock Hotel mindössze 12 férőhelyes étterme. Itt adják a világ legborsosabb árú vacsoráját, hiszen 2000 dollárt, azaz mintegy 560 ezer forintot kérnek el a húszfogásos menüért. (Szerkesztői tipp: a Falatozz.hu-n azért ennél olcsóbban is jóllaksz.)

SubliMotion

A fogásokat avantgárd módon tálalja fel a Michelin-csillagos séf, Paco Roncero, aki csak évente változtat az étlapon. Az alapvetően keleti ihletésű ízeken felül a SubliMotion ételeivel gyakorlatilag körbekóstolhatjuk a Földet. A személyzet egyébként több emberből áll, mint a vendégsereg, hiszen 20 fő dolgozik azon, hogy kiszolgáljon egy tucat vendéget.

SubliMotion terem

Az ízélmény mellé különleges látványvilág is garantált: az asztal körül minden fal egy kivetítő is egyben, amelyek 360 fokos illúziót nyújtanak. Fogásonként változnak a fény- és zenei effektek, valamint a felszolgálók öltözete is. Még olyan trükköt is bevetnek az étteremben, mintha az asztalon lebegnének a tányérok.

SubliMotion étel

A két és fél órán keresztül tartó méregdrága vacsora nem mindenkit nyűgözött le: a TripAdvisor oldalán – 33 értékelés alapján – 5-ből 4,5-re értékelték a helyet.

 

Források: player.hu / origo.hu / erdekesvilag.hu

Ajánlott cikkek