0
Menta

Blog

Frissensült

A legerősebb chilipaprika tényleg meg tud ölni

2017-05-22
Felfedezték a világ eddigi legcsípősebb növényét. A Sárkány Lélegzetének becézett chilit orvosi érzéstelenítésre is használják, annyira hatásos, emberi fogyasztásra pedig alkalmatlan.
Olvass tovább

A vendéglátósok egyharmada ismeri csak az új áfát

2017-04-06
Alkalmazni viszont ők sem mindig tudják a Falatozz.hu felmérése szerint.
Olvass tovább

De mi az a molekuláris gasztronómia?

2017-04-04
Egyesek szerint sznobság, mások szerint az étel tudománya. Azt viszont érdemes tudni, hogy egy magyarnak is köszönhető a fogalom, amely három évtizeddel később terjedt el a konyhaművészetben.
Olvass tovább

Gordon Ramsay aranyköpései

2017-03-22
A sztárséfet mindenki ismeri, és nem csupán szakmai rátermettsége, hanem sajátos stílusa miatt. Szemezgettünk a legerősebb mondataiból.
Olvass tovább

Híresek és éhesek

2017-03-15
Az önmagában nem meglepő, hogy az ismert emberek is esznek, az viszont már annál inkább, hogy mit. Napjaink és a múlt közkedvelt figuráinak kedvenc ételeit gyűjtöttük össze.
Olvass tovább

Hústorta születésnapra

2017-03-08
Hol máshol, mint Japánban terjedt el egy új őrület: hústortát készíttetnek nem édesszájú szeretteiknek.
Olvass tovább

Kérsz málnás kürtőskalácsot és mézeskalácsos forralt bort?

2017-01-27
Körbefotóztuk a főváros legújabb street food fesztiválját. BBQ kocsonya, lángos-specialitások és forró szörpök is várják a látogatókat.
Olvass tovább

Jópofa szilveszteri szokások a világ körül

2016-12-28
Nálunk újévkor a malac és a lencse hoz szerencsét, de más nemzeteknél egészen érdekes étkezési hagyományok élnek a köztudatban.
Olvass tovább

Hírességek karácsonya: a mániákusoktól az undorodókig

2016-12-20
Azt mindenki tudja, hogy Magyarországon hogyan néz ki egy átlagos karácsonyi ünnepség. Utánajártunk, hogy mit csinálnak ilyenkor a legnagyobb sztárok.
Olvass tovább

Hogy került a hal a karácsonyi asztalra?

2016-12-13
Nem vagyunk éppen egy halfogyasztó nemzet, ugyanakkor az év végi ünnepi menüsorban szinte mindenütt megtalálható a halászlé vagy a rántott ponty. Tudod az okát?
Olvass tovább

A Nagy Panírozási Kísérlet: a rántott krumplitól a rántott túró rudiig

2016-11-22
Rajongunk a rántott dolgokért, de azért mindennek van határa. Kivéve, aminek nincs: kipróbáltunk néhány bizarr fogást, hogy ne a ti ízlelőbimbótok roncsolódjon. Fényképes beszámoló!
Olvass tovább

Szavazd meg a legjobb házhoz szállítós éttermet!

2016-11-07
Idén is beindult Az év házhoz szállító étterme verseny, november 30-ig lehet voksolni. Ennek apropóján összegyűjtöttük a Falatozz.hu közönségkedvenc ételeit is.
Olvass tovább

Konyhai hozzávalókból olcsó takarítószer

2016-02-23
Van otthon a sütéshez-főzéshez némi citromlé, ecet és szódabikarbóna? Remek, akkor ennyiből le is tudod a takarítást, nem kellenek a drága márkák!
Olvass tovább

Finom és egyszerű farsangi receptek

2016-01-19
A farsangról nem csupán a maszkabálok jutnak eszünkbe, hanem a nagy lakmározások is. Íme, egy klasszikus menüsor, gyors és hasznos útmutatókkal.
Olvass tovább

A konyha új sztárja

2016-01-12
Mostanság egyre népszerűbbé vált az édesburgonya, de sokan még mindig nem tudják, hogy mi a különbség a hagyományos és a batátának is nevezett változat között. Ahogyan azt sem, hogy milyen szuperegészséges és ízletes hozzávalóról van szó.
Olvass tovább

Az avokádó és a sörkoktél aranykora jön?

2016-01-05
Ezek lesznek az idei év gasztro-slágerei a nemzetközi sajtó szerint. A csináld magad salátaöntet és a feltuningolt franciapirítós esélyes jelöltek, de a perzsa fogásokat talán kevés magyar értékeli majd.
Olvass tovább
1 2 3 4