0
Menta

Blog

Frissensült

A világ legfurcsább karácsonyi szokásai

2015-12-22
Összegyűjtöttük néhány ország érdekes ünnepi rituáléját. Van, ahol mosolygó bélmozgásos farönk, családi szaunázás, karácsonyfába rejtett uborka vagy asztalhoz ülő holt lelkek jelentik a karácsonyt.
Olvass tovább

Mit (nem) szeretünk az ünnepekben

2015-12-16
Imádjuk a karácsonyt, de valljuk be: az előkészületek nem mindig a békés meghittség jegyében zajlanak, és néha nem úgy sikerül az étel, a dekoráció vagy az ajándékozás sem, ahogy elképzeltük. Nevess egy jóízűt képválogatásunkon!
Olvass tovább

Melyik lesz 2015. legjobb házhoz szállító étterme?

2015-10-20
A Falatozz.hu ismét keresi az ország kedvenc házhoz szállító éttermeit. Az ételrendelő portál ezúttal is a közönségre bízza a döntést: a megrendelők voksai döntenek arról, hogy kié legyen az elismerés és a nyeremény.
Olvass tovább

Nevess egy jóízűt!

2015-10-06
A legjobb ételekkel kapcsolatos félrefordítások és elírások gyűjteménye.
Olvass tovább

Mit kíván a magyar nemzet?

2015-09-22
Megnéztük, hogy idén milyen ételekre és receptekre kerestek rá leginkább a magyarok. Jellemző, hogy a toplistában kizárólag desszertek és kelt tésztás ételek találhatóak, ahogyan az is, hogy az oreós torta népszerűbb, mint valaha.
Olvass tovább

Így válik egy egyszerű ételből műalkotás!

2015-09-07
Egy fotós elektronmikroszkóppal örökítette meg azokat a dolgokat, amelyeket minden nap látunk, csak éppen nem ilyen perspektívából és közelségből.
Olvass tovább

Hogyan lett az óceán csótányából előkelő fogás?

2015-09-01
A homár a szegények tányérjáról évszázadok alatt átvándorolt a leggazdagabbak étlapjaira. A 17. században még a szolgák is fellázadtak, ha túl sok homárt kellett enniük, de a vasúthálózat terjedésével beindult a homár karrierje is.
Olvass tovább

Mitől barnul be a sült hús, és mitől illatos a friss kenyér?

2015-08-25
És azt tudod, mi a közös a burgonyában, a sörben és a kávéban? Okosodj velünk ismeretterjesztő cikkünkkel!
Olvass tovább

Az illúzió mestere

2015-08-04
Carl Warner fotós, annak köszönheti világhírét, hogy fantáziadús tájképeit nem valódi helyszíneken fotózza, hanem egy terepasztalt rendez be zöldségekből, gyümölcsökből, édességekből és felvágottakból. Képek, amelyek téged is becsapnak!
Olvass tovább

Pörkölttörténelem

2015-06-30
Ha magyar konyha, akkor pörkölt, paprikás és gulyás. Azt azonban kevesen tudják, hogy milyen kulturális és társadalmi hatásokkal, kitérőkkel kerültek ezek a markáns ízvilágú finomságok a receptkönyveinkbe.
Olvass tovább

Étkezéssel kapcsolatos közmondások a nagyvilágból

2015-06-09
Mindenki ismeri a saját hazájának szólásait, közmondásait, de mi a helyzet a többi nép nagy igazságaival?
Olvass tovább

Falatozz.hu kupon a Főzdefeszten

2015-06-02
Látogassatok ki június 5-7. között a budapesti Hősök teréhez: lesz ingyenes Főzdefeszt és Street Food Show, ráadásul mi is osztogatunk 300Ft-os levásárolható kuponokat!
Olvass tovább

Mit esznek Afrikában?

2015-05-26
Hányszor hallottuk gyerekkorunkban, ha finnyásak voltunk a konyhaasztalnál, hogy bezzeg Afrikában éheznek… Nézzük csak, mit is eszik pontosan a föld legszegényebb népe.
Olvass tovább

Vegyük komolyan a D-vitamin hiányt!

2015-04-28
Köztudomásúvá vált, hogy a magyarok súlyos D-vitamin hiánnyal küzdenek. Mit kell tudni erről a hormonról, amelyet elsősorban a napfényből nyerünk, és milyen ételekben találhatunk D-vitamint?
Olvass tovább

Forradalmi találmányok, amelyek véletlenül születtek

2015-04-14
Mára természetessé váltak, de alapjaiban változtatták meg az étkezési kultúrát és a háztartások konyháit. Te tudtad, hogyan találták fel a mikrót, a chipset vagy a kávéfiltert?
Olvass tovább

Spenót, a megosztó tavaszi zöld

2015-04-07
Talán Popeye-nek sikerült egy kicsit népszerűbbé tennie egy durva tévedés folytán, de még mindig sok tévhit és utálat övezi a spenótot. Holott nem ezt a bánásmódot érdemli az év első friss zöldje.
Olvass tovább
1 2 3 4 5