0
Főoldal Blog bejegyzések Egyre többen választják a vega fogásokat

Egyre többen választják a vega fogásokat

Egyre többen választják a vega fogásokat Az emberek bő harmada szeretne több növényi alapú ételt enni, de csak ha finomak. Nyakunkon a génmódosított növényi hússzelet.

A vegetarianizmus és vegán életmód trend lett, sokak számára pedig egyenesen új életstílust és gondolkodásmódot jelent. Ennek kapcsán az amerikai Food & Wine magazin közölt egy felmérést, amely azt kutatja, hogy az emberek tényleg szeretik a növényi étrendet, vagy csak divatból fogyasztják. A végeredmény szerint valóban egyre többen szeretnének vega fogásokat enni.

A kérdőívet kitöltők 34%-a fontolgatja, hogy 2019-ben növényi alapú ételeket fogyaszt majd. Ami ahhoz képest, hogy régen ez mennyire szegényes diétának számított, nagy változást mutat. A felmérés arra is rámutat, hogy az emberek csak akkor váltanának növényi étrendre, ha az finom. Hatalmas arányban, 80%-ban válaszolták azt a kitöltők, hogy az íz fontos szempont.

A felmérésből továbbá kiderültek olyan személyes preferenciák is, mint hogy a résztvevők 44%-a vonzónak találja a mandulatejből készült joghurtot vagy krémsajtot. Az emberek bő fele viszont ezek szerint nem enné meg, úgyhogy az eredmény szubjektíven értelmezhető.

az Impossible Foods vega húspogácsái

Azonban sokan örülhetnek, miszerint nemrég elkészült a növényi összetevőkből készült vegán húspogácsa újabb, szójaalapú tesztverziója, amely minden eddiginél jobban utánozza a hús ízét (az Index kipróbálta az Impossible Foods termékét, itt olvashatsz róla bővebben). Ez a szója mellett kókuszolajat, napraforgót, krumpliból származó növényi fehérjét, élesztőt, cellulózt és sok egyéb vegyületet tartalmaz. Amitől pedig a húshoz hasonlóan vérbőnek tűnik a növényi húspogácsa, az természetesen nem vér, hanem a leghemoglobin nevű vegyület hatása.

Te is rendelhetsz vegetáriánus fogásokat a Falatozz.hu-ról, ha szeretnél húsmentesen vagy kevesebb hússal étkezni 2019-ben. Sőt, akkor is számíthatsz ránk, ha a cikk hatására inkább egy klasszikus, húspogácsás hamburgert kívántál meg! ;)

Kovács-Tóth Noémi

Ajánlott cikkek
Túlságosan függünk a kajamítoszoktól
Olvass tovább
Lenyűgöző videó a hagyományos kínai tésztakészítésről
Olvass tovább
Te falnád az idei ételdivatokat?
Olvass tovább