0
Főoldal Blog bejegyzések A nő, aki 27 éve kizárólag gyümölcsön él

A nő, aki 27 éve kizárólag gyümölcsön él

A nő, aki 27 éve kizárólag gyümölcsön él Az extrém, nyers vegán étrendet ráadásul a fiain is alkalmazta.

Az 52 éves ausztrál hölgy, Anne Osborne 1991 óta semmi mást nem eszik, csak gyümölcsféléket – szemlézte ki a Falatozz.hu a brit Metro magazin sokkoló riportját. A csinos, szőke asszonynak még a karácsonyi menüje is mindössze nyolc datolya és egy fél dinnye, de állítása szerint sohasem éhes. Azt is kikéri magának, hogy unalmas volna az étrendje.

Anne általában úgy kezdi a napját, hogy reggelire bedob egy mangót vagy egy fél dinnyét (150-200 kalória), délelőtt négy banánt majszolgat el (400 kalória), ebédre avokádót fogyaszt (400 kalória), vacsorára pedig két mangót (300 kalória). –  „Mi lehet jobb egy fantasztikus gyümölcsnél?” – teszi fel a költői kérdést a kétgyerekes asszony. – „Egészségesnek és energikusnak érzem magam ettől a diétától. Amikor először térsz át a rendes étkezésről a gyümölcsevésre, akkor nem érzed annyira telítettnek magadat, de ha következetesen fenntartod, akkor megszokod és onnantól nem érzel éhséget.”  Szerinte gyümölcsökkel is bőven el lehet érni a napi 2000 kalóriás ajánlást, főleg, hogy az avokádó és a banán egyaránt nagyon energiadúsak.

Anne Osborne

A szociális életben ez az életmód nem jelent számára problémát: ha étterembe megy, akkor vagy kér egy gyümölcstálat, vagy dobozban elviszi a saját ételeit, és megkéri a pincért, hogy szolgálja fel neki egy tányéron, amíg mások is étkeznek. Ez az étrend egyébként majdnem heti 50 ezer forintjába kerül Anne-nek, aki csak jó minőségű földben termett, organikus gyümölcsöket vásárol. Inni kizárólag mentes vizet és narancslét szokott, és kivételes ünnepekre tartogatja a szénsavas verziót, alkoholt pedig egyáltalán nem fogyaszt. „Sosem azért követtem ezt a diétát, hogy fogyjak tőle, hanem mert jól érzem magam tőle a bőrömben és ez a legfontosabb” – összegzi az ausztrál hölgy a tapasztalatait.
A fiait is ennek szellemében etette, akik szerinte nem akartak soha édességet sem enni, csak 14 éves koruk után döntöttek úgy saját elhatározásukból, hogy továbblépnek és mást is esznek a gyümölcsön kívül.

A Metro egy dietetikust is megkérdezett erről, aki azt nyilatkozta, hogy a kizárólag gyümölcsön élő emberek valószínűleg fehérjében, zsírokban, vasban, kalciumban, D-vitaminban, B-vitaminban és jódban egyaránt hiányt szenvednek. Továbbá a magas cukor- és rosttartalom emésztési nehézségeket is okozhat, ezért mindenképp konzultálni kell egy szakemberrel egy ilyen szigorú diéta esetén.

Képforrás: PA Real Life

Ajánlott cikkek
Bekapnál egy golyónyi vizet?
Olvass tovább
Egy kislány találmánya a pazarlás ellen
Olvass tovább
Milyen ételekre esküsznek a legcsinosabb hírességek?
Olvass tovább