0
Menta

Blog

Főétel

Életem legszürreálisabb éttermében jártam

2018-04-11 • Olvasási idő: 6 perc
Beszámoló egy legendás, 1943 óta működő bergamói étteremről, amelyben szerethető őskáosz uralkodik.
Olvass tovább

Igazi szuperétel: tavasszal egyél spárgát!

2018-04-03
Nemsokára szezonja lesz a spárgának: elmeséljük, miért érdemes fogyasztani és milyen fajtái vannak.
Olvass tovább

Ezeket az állatokat nincs szíved megenni

2018-03-27
Kigyűjtöttük a legkülönlegesebb haszonállatokat, amelyeket vétek lenne levágni.
Olvass tovább

Te falnád az idei ételdivatokat?

2018-02-20
A Falatozz.hu utánajárt, hogy a nemzetközi sajtó milyen gasztronómiai újdonságokat és trendhullámokat jósol 2018-ra.
Olvass tovább

Guinness-kajarekordok

2018-01-24
Kigyűjtöttük a legjópofább, étkezéssel kapcsolatos Guinness-rekordokat. Mit gondolsz, hány szívószál fér egy ember szájába és mekkora a leghosszabb uborka?
Olvass tovább

Óriási őslajhárnak köszönhetjük az avokádót

2018-01-23
Azt tudtuk, hogy az avokádó egy szuperétel, de azt nem, hogy hogyan került a tányérunkra. Felkészültél egy szürreális biológiaórára?
Olvass tovább

Mindent a szilveszteri malacevésről

2017-12-26
December 31-én még tilos, január 1-jén pedig már szinte kötelező megenni, mi az? A lencséről többé-kevésbé köztudott, hogy miért érdemes fogyasztani újévkor a babona szerint, a ropogós-omlós malacpecsenye kapcsán azonban több a homály.
Olvass tovább

Mit fogyasszon az, akinek tiltólistás a tej vagy a glutén?

2017-11-28
Nemrég az allergia és ételintolerancia problémáit jártuk körül, ezúttal a lehetséges alternatívák között segítünk eligazodni.
Olvass tovább

Furcsa tudnivalók az ételekről

2017-11-13
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Olvass tovább

Konyhai trükkök pazarlás helyett

2017-10-31
Automatikusan a szemétbe dobunk sok mindent, ami még sokrétűen felhasználható. Adunk néhány szuper ötletet!
Olvass tovább

A magyar ételfotós, akire büszkék lehetünk

2017-10-16
Felkapta a világsajtó Csákvári Péter ötletes munkásságát. Az eredetileg ételfotósként dolgozó művész makettfigurákat helyez mindennapos szituációkba apró tárgyak és ételek segítségével, sokszor társadalomkritikával és némi morbiditással körítve.
Olvass tovább

10 étel, amely megváltoztatta a világot – II. rész

2017-10-09
Élelmiszerek, amelyeket természetesnek veszünk a konyhánkban, holott őseink keményen megküzdöttek azért, hogy mára gondtalanul élvezhessük az ízeiket.
Olvass tovább

10 étel, amely megváltoztatta a világot – I. rész

2017-10-02
Minden nap fogyasztjuk őket, mégsem gondolunk bele, hogy milyen áron jutottunk hozzájuk.
Olvass tovább

A nyereg alatt puhított hús legendája

2017-09-12
Azt hitted, hogy az ősmagyarság csimborasszója ez a gasztronómiai szokás? Sajnos sosem ettünk nyers húst, de utánajártunk, honnan ered ez a tévhit.
Olvass tovább

Ételfaragás mesterfokon

2017-08-21
Kíváncsi vagy, mit művelnek az igazán tehetséges művészek a hétköznapi zöldségekkel és gyümölcsökkel?
Olvass tovább

Ételpedikűr

2017-08-15
Még tart a nagy meleg, úgyhogy nyitott szandálokban és papucsokban rohangálunk egész nap. Nem is gondolnád, hogy az élelmiszereid közül mi mindent kenhetsz a lábfejeidre, hogy szépek és ápoltak legyenek!
Olvass tovább
1 2 3 4 5