Kép forrása: http://food52.com/blog/10099-10-royal-recipes-for-a-game-of-thrones-feast
Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
2 gally friss rozmaring
4 darab friss zsályalevél
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 pohár fehérbor
400 gramm konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
200 gramm főzött-hámozott gesztenye
1 csipet só
1 csipet bors
Elkészítés
Törjük össze a fokhagymát és süssük át kicsit az olívaolajban a rozmaringgal és a zsályával együtt. Amikor a fokhagyma puha, adjuk hozzá a fehérbort, hagyjuk egy fél percig párologni, majd adjuk hozzá a csicseriborsót, sózzuk meg és lepjük el vízzel.
A csicseriborsó felét keverjük püré állagúra: egy kézi mixer kiváló erre a célra, vagy tegyük át a csicseriborsókat némi vízzel a turmixgépbe, majd vissza a keveréket az edénybe. Adjuk hozzá a gesztenyét. Forraljuk fedetlenül körülbelül 10 percig, vagy addig, amíg kissé elpárolog a folyadék, és krémessé válik a leves állaga. A gesztenyét egyben is hagyhatjuk, vagy el is törhetjük a kanállal főzés közben.
Vegyük ki a rozmaring gallyakat, majd tálaljuk a levest egy kevés extra szűz olívaolajjal és frissen őrült borssal.