Gesztenyeleves

Leves

Gesztenyeleves
Kép forrása: http://food52.com/blog/10099-10-royal-recipes-for-a-game-of-thrones-feast

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 gally friss rozmaring
  • 4 darab friss zsályalevél
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 pohár fehérbor
  • 400 gramm konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
  • 200 gramm főzött-hámozott gesztenye
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés

  1. Törjük össze a fokhagymát és süssük át kicsit az olívaolajban a rozmaringgal és a zsályával együtt. Amikor a fokhagyma puha, adjuk hozzá a fehérbort, hagyjuk egy fél percig párologni, majd adjuk hozzá a csicseriborsót, sózzuk meg és lepjük el vízzel.

  2. A csicseriborsó felét keverjük püré állagúra: egy kézi mixer kiváló erre a célra, vagy tegyük át a csicseriborsókat némi vízzel a turmixgépbe, majd vissza a keveréket az edénybe. Adjuk hozzá a gesztenyét. Forraljuk fedetlenül körülbelül 10 percig, vagy addig, amíg kissé elpárolog a folyadék, és krémessé válik a leves állaga. A gesztenyét egyben is hagyhatjuk, vagy el is törhetjük a kanállal főzés közben.

  3. Vegyük ki a rozmaring gallyakat, majd tálaljuk a levest egy kevés extra szűz olívaolajjal és frissen őrült borssal.


Falatozz.hu Blog

Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Magyar győzelem a rangos tortaversenyen
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek