0
Főoldal Receptek Gesztenyeleves

Gesztenyeleves

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 gally friss rozmaring
  • 4 darab friss zsályalevél
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 pohár fehérbor
  • 400 gramm konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
  • 200 gramm főzött-hámozott gesztenye
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés

  1. Törjük össze a fokhagymát és süssük át kicsit az olívaolajban a rozmaringgal és a zsályával együtt. Amikor a fokhagyma puha, adjuk hozzá a fehérbort, hagyjuk egy fél percig párologni, majd adjuk hozzá a csicseriborsót, sózzuk meg és lepjük el vízzel.

  2. A csicseriborsó felét keverjük püré állagúra: egy kézi mixer kiváló erre a célra, vagy tegyük át a csicseriborsókat némi vízzel a turmixgépbe, majd vissza a keveréket az edénybe. Adjuk hozzá a gesztenyét. Forraljuk fedetlenül körülbelül 10 percig, vagy addig, amíg kissé elpárolog a folyadék, és krémessé válik a leves állaga. A gesztenyét egyben is hagyhatjuk, vagy el is törhetjük a kanállal főzés közben.

  3. Vegyük ki a rozmaring gallyakat, majd tálaljuk a levest egy kevés extra szűz olívaolajjal és frissen őrült borssal.