0
Főoldal Receptek Sansa kedvenc citromtortája

Sansa kedvenc citromtortája

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csésze cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csésze tej
  • 3 tojás szétválasztva

Elkészítés

  1. Melegítsük fel a sütőt 180 fokra. Egy nagy edénybe tegyük bele a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot, a lisztet, a sót, a citromlevet és a citromhéjat. Egy másik edénybe üssük bele a tojások sárgáját, és keverjük össze a tejjel. Lassan öntsük össze a két edény tartalmát. Verjük keményre a tojásfehérjéket is, és tegyük a habot a massza tetejére.

  2. Helyezzük egy szuflé- vagy kisméretű süteményes tálba az egészet, majd azt állítsuk egy nagyobb tepsibe, amelybe óvatosan forró vizet kell öntenünk úgy, hogy pár centi magasan álljon benne a víz.

  3. Süssük 45 percig a tortát, ameddig meg nem barnul a tetején a krémes réteg. Várjuk meg, míg kicsit kihűl, majd tálaljuk tejszínhabbal és citromszelettel.