Báránysült

Frissensült

Báránysült
Kép forrása: http://food52.com/blog/10099-10-royal-recipes-for-a-game-of-thrones-feast

Hozzávalók:

  • 2 kiló báránycomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 kiló burgonya
  • 1 pohár száraz fehérbor

Elkészítés

  1. Vagdossuk be jó mélyen a húst, mintha fel akarnánk szeletelni, és a lábaknál is nyesegessük körbe a húst. Masszírozzuk bele a fokhagymát és a rozmaringot a mélyedésekbe, és kenjük meg alaposan olívaolajjal a felszínét. Hagyjuk pihenni, ameddig előkészítjük a krumplit.

  2. Mossuk, héjazzuk meg és vágjuk nagy karéjokra a krumplit. Helyezzük el a serpenyő alján, szórjunk rá sót, borsot, rozmaringot és egy kevés olívaolajat. Helyezzük a báránycombot a serpenyő közepére, és tegyük köré a burgonyákat.

  3. Süssük a húst 180 fokon körülbelül egy órán keresztül. Az idő felénél öntsük rá a húsra a pohár bort és forgassuk meg a burgonyákat. Alufólia alatt hagyjuk puhulni tovább a húst. Tálaljuk a húst vastag szeletekre szelve, a köretet pedig locsoljuk meg némi pecsenyelével.

Falatozz.hu Blog

Te falnád az idei ételdivatokat?
A Falatozz.hu utánajárt, hogy a nemzetközi sajtó milyen gasztronómiai újdonságokat és trendhullámokat jósol 2018-ra.
Három kutyus gyógyulását támogatták a Falatozz.hu megrendelők
A Falatozz.hu 2017. decemberben ismét gyűjtést rendezett egy jó ügy érdekében. Míg egy évvel ezelőtt kisiskolások látogathattak el a Magas-Tátrába a megrendelők jóvoltából, a legutóbbi kampány alkalmával a MÁSA munkáját lehetett támogatni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek