Báránysült

Frissensült

Báránysült
Kép forrása: http://food52.com/blog/10099-10-royal-recipes-for-a-game-of-thrones-feast

Hozzávalók:

  • 2 kiló báránycomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 kiló burgonya
  • 1 pohár száraz fehérbor

Elkészítés

  1. Vagdossuk be jó mélyen a húst, mintha fel akarnánk szeletelni, és a lábaknál is nyesegessük körbe a húst. Masszírozzuk bele a fokhagymát és a rozmaringot a mélyedésekbe, és kenjük meg alaposan olívaolajjal a felszínét. Hagyjuk pihenni, ameddig előkészítjük a krumplit.

  2. Mossuk, héjazzuk meg és vágjuk nagy karéjokra a krumplit. Helyezzük el a serpenyő alján, szórjunk rá sót, borsot, rozmaringot és egy kevés olívaolajat. Helyezzük a báránycombot a serpenyő közepére, és tegyük köré a burgonyákat.

  3. Süssük a húst 180 fokon körülbelül egy órán keresztül. Az idő felénél öntsük rá a húsra a pohár bort és forgassuk meg a burgonyákat. Alufólia alatt hagyjuk puhulni tovább a húst. Tálaljuk a húst vastag szeletekre szelve, a köretet pedig locsoljuk meg némi pecsenyelével.

Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek