Összeszedtünk néhány tányér-különlegességet a nagyvilágból, hogy bemutassuk: nem csupán az ételeink kultúrája változatos, hanem a tálalási motívumvilág is.
Ha azt hitted, hogy a tenger gyümölcse már extravagáns hozzávalónak számít – és a legvadabb dolog, amit itthon a pizzádra tehetnek, az a pacalpörkölt –, akkor ismerkedj meg a világ kengurus, békacombos, aranyporos és bogaras pizzáival.
Nem akarjuk magunkat fárasztani a konyhai trükkökkel, vagy fárasztanánk, csak ismeretlenek a terminuszok? Sorra nyílnak a konyhatündér képzők azok számára, akiknek hiányérzetük van.
Egy fanatikus magyar pizzarajongó egy év alatt 130 darab egyforma pizzát rendelt házhoz. Az amerikaiak túlfogyasztásából pedig jól lehetne lakatni egész Afrikát. Friss információk a pizzafogyasztási szokásainkról.
Akinek nem világos, hogy miért pont a nyuszi a feltámadás ünnepének jelképe, és elevenszülő létére miért csinál úgy, mintha tojást ajándékozna nekünk, íme a magyarázat.
Egyes művészek képein semmi nem az, aminek látszik: kreativitásuknak köszönhetően káposztából flamenco szoknya, gyümölcsmagból szikla, cukorkából híresség-portré, brokkoliból pedig lombkorona lesz.
Magyarosra erőszakolt ételek - A csalamádés gyrostól a lecsósított kínaiig
2014-03-19
Hazánk az all you can eat melegágya, ahol minden hagyományos étel 1000 kalóriánál kezdődik, és hiába ütötte fel a fejét itthon is a globalizáció, minden más nép gasztronómiáját legszívesebben a képünkre formálnánk. Formáljuk is, több-kevesebb sikerrel.