0
Főoldal Blog bejegyzések Magyar győzelem a rangos tortaversenyen

Magyar győzelem a rangos tortaversenyen

Magyar győzelem a rangos tortaversenyen Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.

A Cake Masters Awards a cukrászok Oscarja, a megmérettetés 18 kategóriájának leglátványosabbja pedig az úgynevezett Royal Icing, azaz a cukormázas tortadíszítés. A Falatozz.hu utánanézett, hogy hogyan kezdődött Vargáné Orbán Anikó mesebeli sikertörténete.

Az eredetileg agrármérnök végzettségű asszony a harmadik gyermekével volt terhes, amikor otthon végezhető, alacsony tőkéjű elfoglaltságon kezdett el gondolkozni. Szép lassan talált rá erre az útra, mivel azelőtt nem mozgatták meg a fantáziáját a vásári mézeskalácsok, csak fiai óvodájában ihlette meg egy mézeskalács házikó. Utána kutatni kezdett a témában és autodidakta módon kitanulta a szakma minden csínját-bínját.

mézeskalácsok

Anikó szenvedélyévé lett a mézeskalács: 2007 óta foglalkozik ezen hagyományos sütemények készítésével és díszítésével. Munkáit a hagyományos magyar motívumvilág és az aprólékos kidolgozás jellemzi, és az egész világon bőséggel vannak megrendelői. A lelkes édesanya még tanfolyamokat is tart, hogy tudását átadja a lelkes jelentkezőknek, illetve pár éve angol nyelvű könyvet is kiadott Dugántsi Tündével a mézeskalácskészítés fortélyairól. Néhány éve a cukormázas, azaz glazúrozott torták készítése a másik fő profilja, amelynek komoly hagyománya van az angolszász területeken.

cukormázas torták

Egy internetes kapcsolatnak köszönhetően Anikó néhány éve zsűritagként volt jelen a milánói Nemzetközi Torta Designer Világbajnokságon, idén pedig már egy nemzetközi aranyéremmel a markában bizonyította be, hogy méltó a sikerre. A család egyébként a Keszthelyi-hegység nyugati részén található Cserszegtomajon él, a forgalmas-bájos sütiműhely is ott található.

 

Kovács-Tóth Noémi

 

Forrás:

index.hu

glazur-es-ajz.blogspot.hu

mezeskalacsajandekok.blogspot.hu

nepszava.hu

Ajánlott cikkek
A magyar ételfotós, akire büszkék lehetünk
Olvass tovább
Müzliből készít úszógumit a fotós
Olvass tovább
Világ palacsintái, egyesüljetek!
Olvass tovább