0
Főoldal Blog bejegyzések Bologna polgármestere kiborult, hogy egy nem létező ételről híres a városa

Bologna polgármestere kiborult, hogy egy nem létező ételről híres a városa

Bologna polgármestere kiborult, hogy egy nem létező ételről híres a városa A bolognai spagetti a világ egyik leghíresebb étele, csakhogy semmi köze Bolognához.

Bologna városának polgármestere nemrég feldúltan nyilatkozta, hogy rosszul van azoktól a turistáktól, akik bolognai tésztát rendelnek náluk, mivel ez a ragu valójában nem is létezik. A 65 éves demokrata Virginio Merola szeretné tisztára mosni Bologna hírnevét, és kijelentette, hogy a bolognai spagetti gyakorlatilag egy álhír. „Természetesen örülünk, ha emiatt nagyobb az érdeklődés a városunk iránt, de boldogabbak lennénk, ha a kulináris hagyományunk részét képező minőségi ételekről lennénk ismertek” – nyilatkozta a polgármester. Azt szeretné, ha inkább tudatosulna, hogy olyan finomságok származnak onnan, mint a tagliatelle, a tortellini vagy a lasagne.

Merola a közösségi médiában közzé is tett egy felhívást, miszerint várja a világ minden tájáról a bolognai spagettis termékfotókat, mert szeretne egy kiállítást rendezni belőlük. Méghozzá a FICO Eataly World-ben, a legújabb bolognai látványosságban, amely egy gasztronómiai „Disneyland” a maga 100 ezer négyzetméterével. Tehát a polgármester valószínűleg ennek a látványosságnak szeretne hírverést csapni, és azért hőbörög ennyire a bolognai spagettin, úgyhogy marketingből kap egy csillagos ötöst. A terve ragyogóan működik, hiszen azóta is rengeteg ember osztja meg a bolognai tészta helyi változatait, vagyis annak lehangolóbbnál lehangolóbb mutációt (például bébiételt vagy zacskós port).

Attól függetlenül, hogy honnan származik a bolognai tészta, az íze nagyszerű, úgyhogy bosszantsd egy kicsit a politikust azzal, hogy rendelsz egy kiadós adagot a Falatozz.hu-ról Nyelvöltés

 

Forrástelegraph.co.uk / dailymail.co.uk

 

Ajánlott cikkek