0
Főoldal Blog bejegyzések Rajongunk a mogyorókrémes palacsintáért

Rajongunk a mogyorókrémes palacsintáért

Rajongunk a mogyorókrémes palacsintáért A második legtöbbet rendelt nyalánkság pedig a somlói galuska. A Falatozz.hu körbejárta a desszertfogyasztási szokásainkat.

A magyar köztudottan édesszájú nép, és ez a házhoz rendelt ételek esetében is meglátszik. A Falatozz.hu országos ételrendelő portál felmérése alapján a rendelések 11%-ához kérünk desszertet is. Átlagosan 777 forintot szánunk pluszban arra, hogy édes ízekkel zárjuk az étkezést.

A legnépszerűbb desszertek

Azt már tudjuk, hogy szeretjük nassolással befejezni az ebédet vagy a vacsorát, de vajon melyik ínycsiklandó alternatívát kívánjuk meg leggyakrabban? Az adatbázis szerint az első helyezett toronymagasan nyert: ötször annyit rendeltek belőle a Falatozz.hu-n, mint a második helyezettből. Ez a finomság nem más, mint a palacsinta: a mogyorókrémes tölteléket rendeljük leginkább, utána jön a kakaószórás, majd bronzérmesként a túróval feltekercselt verziót tesszük a virtuális kosarunkba. A második helyezést elért somlói galuskából már csak másfélszer annyit kértek a megrendelők, mint a dobogó alsó fokán végzett gesztenyepüréből, tehát ott kisebb volt a szakadék. A tejszínhabosok sorát megtörve negyedik lett a hazai mákos guba, és csak kicsivel alatta végzett az olasz kávés torta, a tiramisu, tehát az utóbbi kettő finomságnak nagyjából azonos a rajongói bázisa.

infografika a desszertfogyasztásról

Februárban és novemberben rendeljük a legtöbbet

Érdekes megvizsgálni, hogy hogyan alakul a desszertrendelési kedv egy évben. Tavaly a legnagyobb ugrás januárról februárra történt: ekkor 14%-ot nőtt a desszertrendelések aránya. Úgy tűnik, a hidegben, tél végére már csak az édes falatok segítettek a megrendelők energiaszintjén és életkedvén. Utána fokozatosan esett vissza a magyarok nassolás iránti vágya, amely májusban állt meg. Tavasz végén érte el tehát a negatív rekordot a desszertrendelési mutató, az átlaghoz képest viszonyított 12%-os csökkenéssel. Ennek az oka mind a téli depresszió és tavaszi fáradtság elmúlásában, mind a vészesen közelgő strandszezonban keresendő. Utána azonban egy folyamatos növekedés indult be 2018-ban, amely novemberben csúcsosodott ki. Ekkor ismét ugyanolyan kiugró mennyiségű (az átlagértékhez képest 11%-kal több) desszertrendelést regisztráltak az adatbázisban, mint februárban.

Ajánlott cikkek
Fagylaltos desszertcsodák
Olvass tovább
Te bekapnál egy lángoló desszertet?
Olvass tovább
Világ palacsintái, egyesüljetek!
Olvass tovább