0
Főoldal Blog bejegyzések Konyhai hozzávalókból olcsó takarítószer

Konyhai hozzávalókból olcsó takarítószer

Konyhai hozzávalókból olcsó takarítószer Van otthon a sütéshez-főzéshez némi citromlé, ecet és szódabikarbóna? Remek, akkor ennyiből le is tudod a takarítást, nem kellenek a drága márkák!

A Falatozz.hu segít, hogy pénztárcakímélő módon bánj kíméletlenül az otthoni szennyeződésekkel. Elegendő néhány egyszerű, filléres alapanyag, hogy szépen csillogjon a konyha. Egyszerre természetes, bio és hatékony, érdemes kipróbálni!

szódabikarbóna és citromlé

Citromlé és szódabikarbóna

Eme két összetevő együtt varázslatra képes, vegyük például az örökké ételmaradékos konyhapultot. Töröljük át citromlében oldott szódabikarbónás vízzel, hiszen tisztító és fertőtlenítő hatása mellett az állandóan vízkőfoltos mosogatónkat is újszerűen csillogóvá teszi.

Ha igazán makacs szennyeződéssel van dolgunk – akár a főzőlapon vagy a zuhanyzóban –, rakjunk ebből a citromos-szódabikarbónás masszából egy adagot a problémás felületre és hagyjuk egy ideig állni, és csak utána dörzsöljük át.

Ezt a keveréket arra is remekül használhatjuk, hogy szemetesvödrünket felfrissítsük és baktériummentes övezetté tegyük, hiszen el lehet képzelni, hogy mikroszkóp alatt hogyan nézhet ki szegény minden nap használt, de méltatlanul elhanyagolt kukatárolónk.

ecet

Ecet

A másik mindennapos használati tárgy, amivel nem törődünk eleget, az a mikrohullámú sütő: némi ecettel azonban ennek belseje is gyorsan újjászületik. Tegyünk a mikróba egy tálkát, amiben ecetes víz van, és 4 percig magas fokozaton melegítsük. A keletkező ecetes pára feloldja annyira a belsejére tapadt ételmaradékokat, hogy utána egy konyharuhával már csak át kelljen szaladnunk rajta, és nem kell órákig vakarnunk.

Ablakpucolásra is ez a leginkább költséghatékony és eredményes megoldás. Langyos vízbe tegyünk némi ecetet, és töröljük át a koszos üvegfelületet. Az ablakok rácsainál és korlátoknál is ezt a megoldást alkalmazzuk, utána esetleg egy kis olajos szivaccsal átszaladhatunk rajta. Terráriumban vagy akváriumban tartott háziállatunk otthonának tisztítására pedig csak az ecetes takarítást ajánljuk, hiszen kis kedvenceinknek nem tesznek jót a vegyszerek.

Odaégett valami főzés közben? Bosszankodás helyett tegyünk a lábosba ecetes vizet, forraljuk fel és hagyjuk állni utána pár órát. Látni fogod, hogy utána mennyivel könnyebb lesz feloldani a fekete, égett darabokat.

 

Tóth Noémi

 

Forrás:

http://www.cookta.hu

 

Ajánlott cikkek
Ebben ennyi cukor van?!
Olvass tovább
Értelmetlen konyhai kütyük tárháza
Olvass tovább
Egészséges vagy hangzatos?
Olvass tovább