0

Blog

Desszert

Mit jelent, ha valamilyen étel után sóvárogsz?

2018-05-08 • Olvasási idő: 5 perc
Általában oka van annak, ha valamelyik egészségtelen finomságra vagy rákattanva: a szervezet így jelzi, hogy mire van szüksége.
Olvass tovább

A pókevés misztériuma

2018-04-26 • Olvasási idő: 5 perc
Hol, ki, hogyan és miért eszik szőrös nyolclábúakat? Érdekes és borzongató tényeknek jártunk utána.
Olvass tovább

Burgonyachips helyett medúzát fogunk rágcsálni

2018-03-11
Ázsiában már régóta készítik, de most dán kutatók jöttek rá a gyorsabb eljárásra. A gasztroforradalmi ötlet ráadásul megoldaná a halkrízist is, nem beszélve a globális elhízásról.
Olvass tovább

Ezekkel varázsold el a kedvesed Valentin-napon!

2018-02-12
Február 14-én van a szerelmesek nemzetközi ünnepe. Mutatunk pár ötletet, hogyan vedd le a lábáról (és gyomráról) életed párját, méghozzá gyorsan és pár száz forintból.
Olvass tovább

Te bekapnál egy lángoló desszertet?

2018-02-07
A legmenőbb indiai street food a pán, amelyet az árus meggyújtva dug a vásárlók szájába.
Olvass tovább

30 éven belül elfogyhat a csokoládé

2018-01-02
Nem gondoltuk, hogy ilyen szomorú hírrel sokkolnak le minket a tudósok rögtön az év elején, de elképzelhető, hogy néhány évtized múlva nem majszolhatunk el egy tábla csokit.
Olvass tovább

Mindent a szilveszteri malacevésről

2017-12-26
December 31-én még tilos, január 1-jén pedig már szinte kötelező megenni, mi az? A lencséről többé-kevésbé köztudott, hogy miért érdemes fogyasztani újévkor a babona szerint, a ropogós-omlós malacpecsenye kapcsán azonban több a homály.
Olvass tovább

Mit fogyasszon az, akinek tiltólistás a tej vagy a glutén?

2017-11-28
Nemrég az allergia és ételintolerancia problémáit jártuk körül, ezúttal a lehetséges alternatívák között segítünk eligazodni.
Olvass tovább

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz

2017-11-21
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Olvass tovább

Magyar győzelem a rangos tortaversenyen

2017-11-06
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
Olvass tovább

Konyhai trükkök pazarlás helyett

2017-10-31
Automatikusan a szemétbe dobunk sok mindent, ami még sokrétűen felhasználható. Adunk néhány szuper ötletet!
Olvass tovább

Halloweeni kajaötletek

2017-10-24
Az év legrémisztőbb napjára kötelező készítened néhány kreatív fogást. Mutatjuk, hogyan!
Olvass tovább

A magyar ételfotós, akire büszkék lehetünk

2017-10-16
Felkapta a világsajtó Csákvári Péter ötletes munkásságát. Az eredetileg ételfotósként dolgozó művész makettfigurákat helyez mindennapos szituációkba apró tárgyak és ételek segítségével, sokszor társadalomkritikával és némi morbiditással körítve.
Olvass tovább

10 étel, amely megváltoztatta a világot – II. rész

2017-10-09
Élelmiszerek, amelyeket természetesnek veszünk a konyhánkban, holott őseink keményen megküzdöttek azért, hogy mára gondtalanul élvezhessük az ízeiket.
Olvass tovább

10 étel, amely megváltoztatta a világot – I. rész

2017-10-02
Minden nap fogyasztjuk őket, mégsem gondolunk bele, hogy milyen áron jutottunk hozzájuk.
Olvass tovább

Az új őrület a valódi cukorsokk

2017-09-21
Sosem született még ennyire bűnös desszertdivat: a feldolgozhatatlan mennyiségű édességgel tuningolt shake szemet gyönyörködtető és sajnos nagyon finom is.
Olvass tovább
1 2 3