0
Főoldal Blog bejegyzések Tipikus magyar sütemények és desszertek

Tipikus magyar sütemények és desszertek

 Tipikus magyar sütemények és desszertek A Falatozz.hu kigyűjtött pár méltán híres magyar finomságot

 

Mi, magyarok köztudottan imádjuk a hasunkat és nem vetjük meg az édességeket. Különleges alkalmakkor és szimpla hétköznapokon is gyakran kényeztetjük magunkat különböző édes, habos, cukros dolgokkal. 
Desszertek tekintetében nagyon közkedvelt itthon a somlói galuska, ami rumos piskótából, kakaóból, vaníliakrémből, csokoládészószból és valódi tejszínhabból áll. Ezt a desszertet Szőcs Béla cukrászmester, az 1958-as brüsszeli világkiállításra alkotta meg és azóta is imádja mindenki. 
Egyik tipikus magyar süteményünk a Rákóczi-túrós, ami nevét Rákóczi János szakácsmesterről kapta és érdekesség, hogy ez a finomság is ugyanarra a világkiállításra készült, mint a somlói galuska. A sütemény alapja egy omlós lap, melyre túrókrém kerül, amit előtte citromhéjjal, vaníliával és mazsolával ízesítenek, majd a tetejére jön a cukros tojásfehérje és végül a baracklekvár.
Tortáik közül a leghíresebb egyértelműen a Dobos torta, amit 1884-ben alkotott meg Dobos C. József. Ő volt az első cukrász, aki vajkrémet alkalmazott a torta elkészítéséhez. Végül 1885-ben, egy budapesti kiállításon debütált az sütemény, ahol jelent volt Ferenc József és Sissy, akik meg is kóstolták a remekművet. 
A sok finomság olvasása közben nem lenne meglepő, ha megkívántál volna valami édességet. Irány a Falatozz.hu és válogass desszertjeink között. 
Források:
https://receptneked.hu/cikkek/5-magyar-suti-amit-az-egesz-vilagon-ismernek/
https://www.nosalty.hu/ajanlo/vilaghiru-magyar-sutemenyek

Mi, magyarok köztudottan imádjuk a hasunkat és nem vetjük meg az édességeket sem. Különleges alkalmakkor és szimpla hétköznapokon is gyakran kényeztetjük magunkat különböző édes, habos, cukros dolgokkal. 

 

Desszertek tekintetében nagyon közkedvelt itthon a somlói galuska, ami rumos piskótából, kakaóból, vaníliakrémből, csokoládészószból és valódi tejszínhabból áll. Ezt a desszertet Szőcs Béla cukrászmester, az 1958-as brüsszeli világkiállításra alkotta meg és azóta is imádja mindenki. 

 

Egyik tipikus magyar süteményünk a Rákóczi-túrós, ami nevét Rákóczi János szakácsmesterről kapta és érdekesség, hogy ez a finomság is ugyanarra a világkiállításra készült, mint a somlói galuska. A sütemény alapja egy omlós lap, melyre túrókrém kerül, amit előtte citromhéjjal, vaníliával és mazsolával ízesítenek, majd a tetejére jön a cukros tojásfehérje és végül a baracklekvár.

 

Tortáik közül a leghíresebb egyértelműen a Dobos torta, amit 1884-ben alkotott meg Dobos C. József. Ő volt az első cukrász, aki vajkrémet alkalmazott a torta elkészítéséhez. Végül 1885-ben, egy budapesti kiállításon debütált az sütemény, ahol jelent volt Ferenc József és Sissy, akik meg is kóstolták a remekművet. 

 

A sok finomság olvasása közben nem lenne meglepő, ha megkívántál volna valami édességet. Irány a Falatozz.hu és válogass desszertjeink között. 

 

Források:

receptneked.hu

www.nosalty.hu

 

Ajánlott cikkek
A gulyásleves a kanyarban sincs
Olvass tovább
Fagylaltos desszertcsodák
Olvass tovább
Egyél csokoládét az időskori elbutulás ellen!
Olvass tovább