A fagyasztó hatalmas segítség a konyhában! Bevett szokás a háztartásokban, hogy a húsok, zöldségek és gyümölcsök lefagyasztásra kerülnek, de mi a helyzet a többi étellel? Fontos! Fagyasztáshoz mindig arra alkalmas edényt használj, üveget soha!
Használd ki a fagyasztót, a következők lefagyasztásával:
1. Főtt rizs
Kiolvasztásnálé csak adj hozzá egy kis vizet, és olvaszd fel mikróban, egy erre alkalmas tálkában.
2. Dió és mogyoró
3. Főtt tészta
Egy légmentes, fagyasztható tasakban, légmentesen zárd le a tésztát, így tedd a mélyhűtőbe. Kiolvasztásnál csak tedd a tasakot forró vízbe.
4. Chips
Zárható műanyagtasakba tedd a mélyhűtőbe, így akér két hónapig is ropogós marad!
5. Fűszerek
6. Levesek
A levesek nagyon jól viselik a fagyasztást, és könnyen olvaszthatóak is a tázhelyen. A húslevest lefagyaszthatod alaplének is!
7. Tej
A tejet egy műanyag, fagyasztásra alkalmas, zárható edénybe tegyük a fagyasztóba, semmiképpen ne üvegben!
8. Szószok
9. Sütemények
A süteményeknek kifejezetten jót tesz, ha fagyasztjuk őket, hiszen 1 nap elteltével az állaguk krémesebb, lágyabb lesz a hidegtől.
10. Kenyér és péktermékek
A péksüteményeket és a kenyérféléket akár 4-6 hónapon át tárolhatjuk a fagyasztóban, így mindig frissen gőzölöghetnek az asztalon!
Megéheztél? A rendelésed biztosan nem jut el a fagyasztásig! Rendeld meg már most kedvenced!
Forrás:
https://napidoktor.hu/zold/10-etel-ami-fagyasztva-jobb-mint-frissen/
https://nlc.hu/gasztro/cikk/fagyasztas-melyhuto-tojas/
https://receptneked.hu/cikkek/10-etel-amirol-nem-gondoltad-volna-hogy-lefagyaszthato/