0
Főoldal Blog bejegyzések 2024 Mentes Séfje kerestetik!

2024 Mentes Séfje kerestetik!

2024 Mentes Séfje kerestetik! A biztonságos, allergén- és cukormentes, vegán ínyencségek megmérettetésére immár 6. alkalommal kerül sor.

A METRO Gasztroakadémia szolgál a Csak a Mentes által szervezett Az Év Mentes Séfje verseny otthonául. 


A versenyen készített ételek és desszertek mindegyike tejmentes, vegán, glutén- és cukormentes. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az allergénmentes és az egészséges táplálkozás fontosságára. Az elkészített édességek a bizonxítékok arra, hogy így is lehet ízletes desszerteket készíteni.

A jelentkezési határidő 2024.01.10. volt, amatőr is profi kategóriában is jelentkezhettek akik szerettek volna.

2024 Mentes Séfje kerestetik!

Az ételeket profi szakemberekből álló zsűri pontozza és értékeli: Dr. Árvai Anita, a Veganeeta Home vegán étterem alapítója és tulajdonosa, Tanács Attila, a Mindenmentes Főzősuli alapítója, szakmai vezetője, mesterszakács, fejlesztő-séf, többszörös Európa-, világ- és olimpiai bajnok, Stőhr Gréta egészséges életmód-szakértő, Magyarország első és egyetlen növényi főzőműsorának háziasszonya, első vegán séf- és főzőiskolájának tulajdonosa, író, Zsolnay Gergely séf, kertészmérnök, táplálkozástudományi szakértő, a 2023-as Az Év Mentes Séfje verseny profi kategóriájának nyertese,  Steiner Kristóf író, újságíró, színész és vegán séf, Molnár György, a Dobos C. József Iskola tanára.
A verseny háziasszonya Szinetár Dóra énekesnő, színésznő.

Az ételeket profi szakemberekből álló zsűri pontozta és értékelte: Dr. Árvai Anita, a Veganeeta Home vegán étterem alapítója és tulajdonosa, Tanács Attila, a Mindenmentes Főzősuli alapítója, szakmai vezetője, mesterszakács, fejlesztő-séf, többszörös Európa-, világ- és olimpiai bajnok, Stőhr Gréta egészséges életmód-szakértő, Magyarország első és egyetlen növényi főzőműsorának háziasszonya, első vegán séf- és főzőiskolájának tulajdonosa, író, Zsolnay Gergely séf, kertészmérnök, táplálkozástudományi szakértő, a 2023-as Az Év Mentes Séfje verseny profi kategóriájának nyertese,  Steiner Kristóf író, újságíró, színész és vegán séf, Molnár György, a Dobos C. József Iskola tanára.

A verseny háziasszonya Szinetár Dóra énekesnő, színésznő.

 

A kategória döntőjére 2024. 02. 13-án került sor:

 

Amatőr kategória dobogósai:

1. helyezett: Dömös Fanni

2. helyezett: Kuti Szelenge

3. helyezett: Kovács Vivien

 

Profi kategória top3:

1. helyezett: Molnár Dávid

2. helyezett: Angeli Mátyás

3. helyezett: Paál Béla

 

További információ az esemény facebook oldalán.

 

Forrás:

https://www.gasztromagazin.hu/2024/01/07/2024-mentes-sefje-kerestetik/

 

Ajánlott cikkek
Ezeket biztosan nem tudtad a pizzáról!
Olvass tovább
Cicafánk és macskaszendvics
Olvass tovább
Hamarosan robotok felelnek az ételeinkért
Olvass tovább