0
Főoldal Blog bejegyzések Magyarország tortája 2022

Magyarország tortája 2022

Magyarország tortája 2022 Te is nagy édességrajongó vagy? Ismerd meg a 2022-es Magyarország Tortáját blogbejegyzésünkből!

A „Magyarország Tortája” pályázat 2007-ben látott először napvilágot. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyar Köztársaság kormányának felkérésére alkotta meg először országunk születésnapi tortáját. Azóta is minden évben kiírásra kerül a pályázat, amely során a cukrászatok saját, egyedi tortájukkal nevezhetnek a címre. A beérkezett pályázatokat egy neves szakmai zsűri értékeli.

A nyertes pályázatot minden évben augusztus 20-án hozzák nyilvánosságra, a torta receptjével együtt. Az édesség nem csak a születésnapi rendezvényen kerül kóstolásra, ugyanis egy éven keresztül országszerte több cukrászda elkészíti a tortát, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson.

 

A zsűrizés több körből áll, 2022-ben a következő torták kerültek be a top 5-be:

Huncut szilva herceg - Karikó Orsolya - Vanília & Gelarto, Nagykőrös

Évszakok - Szívós Zita - Major Cukrászda, Budapest

Hegyaljai mámor - Halázs Zsuzsa - Kishalász Cukrászda, Szerencs

Kék kötény kincse - Lakatos Pál, Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós

Karmelita - Gyuris László - A Capella Cukrászda, Szeged

 

Magyarország tortája 2022-ben a Huncut szilva herceg lett!

Karikó Orsolya tortáját az egri vörösbor és a szilva harmóniája ihlette meg. A torta lisztmentes alapon mogyorós dacquoise felvert karamellizált csokoládés fahéj ropogóssal. Erre kerül a fűszeres, szilvás csokoládé mousse, vörösboros erdei áfonya-szilva zselé.

 

2012-től nem csak Magyarország tortája került kiválasztásra, de a cukormentes ország tortája is!

Magyarország Cukormentes Tortája 2022-ben a Nagyi Kedvence lett. Energiatartalma 233,8 kcal szeletenként, míg szénhidrát értéke 11,9 g, így a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.

A „Nagyi kedvence” a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese

A tortát Gyuris László készítette hozzáadott cukor nélkül. Az édességbe harapva megízlelhetjük a kellemesen savanykás málnavelőt, fehércsokis pisztácia ropogóst, és a könnyű mascarpone mousse-t. Az i-re a pontot némi hibiszkusz és csipkebogyó teszi fel, mindez mandula- és kókuszlisztből készült piskótaágyon tálalva.

 

Megkóstolnád valamelyik tortát? A linkre kattintva megnézheted, melyik hozzád legközelebbi cukrászdában találkozhatsz az édességekkel.

Ha valami másra éhezel, nézz körül a Falatozz kínálatában!

 

A kép forrása: https://www.cukraszat.net/

Ajánlott cikkek
Te bekapnál egy lángoló desszertet?
Olvass tovább
Ebben ennyi cukor van?!
Olvass tovább