0
Menta
Főoldal Blog bejegyzések

Blog

Grillezési tippek és receptek

2014-06-10
Ki ne szeretné a faszénen sült szaftos húsokat és roppanós zöldségeket? Adunk néhány ötletet, hogy mit és hogyan grillezzél!
Olvass tovább

Saláta-kisokos

2014-06-03
Azt mindenki tudja, hogy a saláták egészségesek, de azzal is tisztában vagy, hogy a különféle összetevőknek pontosan milyen élettani hatásai vannak?
Olvass tovább

Ilyen gyümölcsöket még biztosan nem ettél

2014-05-27
Itt a nyár, a vitaminok szezonja, amikor érdemes feltölteni szervezetünk raktárait. Aki azonban apátiába zuhan egy egyszerű almától vagy narancstól, annak csokorba szedtük a legkülönlegesebb gyümölcsöket.
Olvass tovább

Lakomázz úgy, mint egy igazi Lannister

2014-05-20
Autentikus Trónok Harca vacsorákra hívják egymást a rajongók szerte a világban. Bemutatjuk, miből áll egy menüsor.
Olvass tovább

Miből ettek a népek régen és ma

2014-05-13
Összeszedtünk néhány tányér-különlegességet a nagyvilágból, hogy bemutassuk: nem csupán az ételeink kultúrája változatos, hanem a tálalási motívumvilág is.
Olvass tovább

A legfurcsább pizza-feltétek

2014-05-06
Ha azt hitted, hogy a tenger gyümölcse már extravagáns hozzávalónak számít – és a legvadabb dolog, amit itthon a pizzádra tehetnek, az a pacalpörkölt –, akkor ismerkedj meg a világ kengurus, békacombos, aranyporos és bogaras pizzáival.
Olvass tovább

A pizzarendelés extrém oldala

2014-04-29
Néha az ételrendelők egészen abszurd helyre vagy módon kérnek ebédet vagy vacsorát maguknak. Összegyűjtöttük a legviccesebb történeteket.
Olvass tovább

Dinsztelés után rántsuk be. Kösz...

2014-04-22
Nem akarjuk magunkat fárasztani a konyhai trükkökkel, vagy fárasztanánk, csak ismeretlenek a terminuszok? Sorra nyílnak a konyhatündér képzők azok számára, akiknek hiányérzetük van.
Olvass tovább

A vastagot szeretjük

2014-04-15
Egy fanatikus magyar pizzarajongó egy év alatt 130 darab egyforma pizzát rendelt házhoz. Az amerikaiak túlfogyasztásából pedig jól lehetne lakatni egész Afrikát. Friss információk a pizzafogyasztási szokásainkról.
Olvass tovább

Húsvéti kisokos, azaz miért tojik a nyúl

2014-04-08
Akinek nem világos, hogy miért pont a nyuszi a feltámadás ünnepének jelképe, és elevenszülő létére miért csinál úgy, mintha tojást ajándékozna nekünk, íme a magyarázat.
Olvass tovább

Müzliből készít úszógumit a fotós

2014-04-01
Egyes művészek képein semmi nem az, aminek látszik: kreativitásuknak köszönhetően káposztából flamenco szoknya, gyümölcsmagból szikla, cukorkából híresség-portré, brokkoliból pedig lombkorona lesz.
Olvass tovább

Londoni magyar étteremben vigad a brit politikus

2014-03-26
De az angol Gay Hussar-on túl a svéd Glada Änkan, a kanadai Jonas’ Restaurant és a francia Le Paprika is a méltó módon népszerűsíti a magyar konyhát.
Olvass tovább

Magyarosra erőszakolt ételek - A csalamádés gyrostól a lecsósított kínaiig

2014-03-19
Hazánk az all you can eat melegágya, ahol minden hagyományos étel 1000 kalóriánál kezdődik, és hiába ütötte fel a fejét itthon is a globalizáció, minden más nép gasztronómiáját legszívesebben a képünkre formálnánk. Formáljuk is, több-kevesebb sikerrel.
Olvass tovább
11 12 13