Minél többet eszünk farsangkor, annál több lesz a termés! Evésre fel!
A szürke, egyhangú, eseménytelen január után mindenki vágyik valami színesre, vidámra és valamilyen finomságra. Szerencsére februárban mindenből kapunk egy kicsit, ugyanis ez a hónap a bálozásról, farsangról, karneválokról és a különböző lakomákról szól.
Az egyik legnépszerűbb édesség az év ezen szakaszában a farsangi fánk, amit a hiedelmek szerint már az ókori rómaiak is fogyasztottak a tél végén, ezzel várva a tavaszt és a természet újraéledését. Továbbá ez a finomság ebben az időszakban a gazdagságot szimbolizálta.
A legtöbben ilyenkor a klasszikus, szalagos fánkot készítik, ami egy olajban sült kelt tészta és általában porcukorral és lekvárral fogyasztják. A szalagos elnevezést az oldalán végigfutó, világos csíkról kapta.
A másik közkedvelt fánk fajta a csöröge, melynek elkészítése egyszerűbb, mint klasszikus testvérének. Élesztő nélkül készül és úgy tartják akkor jó, ha kívül ropogós, belül pedig puha.
Február hónap egyik szezonális zöldsége a kelkáposzta, ezért ilyenkor nagyon népszerűek az ebből készült ételek, mint például a rakott kelkáposzta vagy a kelkáposzta főzelék.
A Falatozz.hu februárban sem hagy finom falatok nélkül. Rendelj tőlünk és lepd meg magad egy ínycsiklandó fánkkal!
Források:
https://napocska.hu/miert-eszunk-fankot-farsangot-hiedelmek-es-hagyomanyok-farsang-vegere/
https://www.hellovidek.hu/gasztro/2021/01/15/szalagos-farsangi-fank-klasszikus-szalagos-fank-recept-hogyan-lesz-szalagos-a-fank
A szürke, egyhangú, eseménytelen január után mindenki vágyik valami színesre, vidámra és valamilyen finomságra. Szerencsére februárban mindenből kapunk egy kicsit, ugyanis ez a hónap a bálozásról, farsangról, karneválokról és a különböző lakomákról szól.
Az egyik legnépszerűbb édesség az év ezen szakaszában a farsangi fánk, amit a hiedelmek szerint már az ókori rómaiak is fogyasztottak a tél végén, ezzel várva a tavaszt és a természet újraéledését. Továbbá ez a finomság ebben az időszakban a gazdagságot szimbolizálta.
A legtöbben ilyenkor a klasszikus, szalagos fánkot készítik, ami egy olajban sült kelt tészta és általában porcukorral és lekvárral fogyasztják. A szalagos elnevezést az oldalán végigfutó, világos csíkról kapta.
A másik közkedvelt fánk fajta a csöröge, melynek elkészítése egyszerűbb, mint klasszikus testvérének. Élesztő nélkül készül és úgy tartják akkor jó, ha kívül ropogós, belül pedig puha.
Február hónap egyik szezonális zöldsége a kelkáposzta, ezért ilyenkor nagyon népszerűek az ebből készült ételek, mint például a rakott kelkáposzta vagy a kelkáposzta főzelék.
A Falatozz.hu februárban sem hagy finom falatok nélkül. Rendelj tőlünk és lepd meg magad egy ínycsiklandó fánkkal!
Források:
napocska.hu
www.hellovidek.hu