0
Főoldal Blog bejegyzések Február, farsang, fánk

Február, farsang, fánk

Február, farsang, fánk Minél többet eszünk farsangkor, annál több lesz a termés! Evésre fel!

 

A szürke, egyhangú, eseménytelen január után mindenki vágyik valami színesre, vidámra és valamilyen finomságra. Szerencsére februárban mindenből kapunk egy kicsit, ugyanis ez a hónap a bálozásról, farsangról, karneválokról és a különböző lakomákról szól. 
Az egyik legnépszerűbb édesség az év ezen szakaszában a farsangi fánk, amit a hiedelmek szerint már az ókori rómaiak is fogyasztottak a tél végén, ezzel várva a tavaszt és a természet újraéledését. Továbbá ez a finomság ebben az időszakban a gazdagságot szimbolizálta. 
A legtöbben ilyenkor a klasszikus, szalagos fánkot készítik, ami egy olajban sült kelt tészta és általában porcukorral és lekvárral fogyasztják. A szalagos elnevezést az oldalán végigfutó, világos csíkról kapta. 
A másik közkedvelt fánk fajta a csöröge, melynek elkészítése egyszerűbb, mint klasszikus testvérének. Élesztő nélkül készül és úgy tartják akkor jó, ha kívül ropogós, belül pedig puha. 
Február hónap egyik szezonális zöldsége a kelkáposzta, ezért ilyenkor nagyon népszerűek az ebből készült ételek, mint például a rakott kelkáposzta vagy a kelkáposzta főzelék. 
A Falatozz.hu februárban sem hagy finom falatok nélkül. Rendelj tőlünk és lepd meg magad egy ínycsiklandó fánkkal! 
Források:
https://napocska.hu/miert-eszunk-fankot-farsangot-hiedelmek-es-hagyomanyok-farsang-vegere/
https://www.hellovidek.hu/gasztro/2021/01/15/szalagos-farsangi-fank-klasszikus-szalagos-fank-recept-hogyan-lesz-szalagos-a-fank

A szürke, egyhangú, eseménytelen január után mindenki vágyik valami színesre, vidámra és valamilyen finomságra. Szerencsére februárban mindenből kapunk egy kicsit, ugyanis ez a hónap a bálozásról, farsangról, karneválokról és a különböző lakomákról szól. 

 

Az egyik legnépszerűbb édesség az év ezen szakaszában a farsangi fánk, amit a hiedelmek szerint már az ókori rómaiak is fogyasztottak a tél végén, ezzel várva a tavaszt és a természet újraéledését. Továbbá ez a finomság ebben az időszakban a gazdagságot szimbolizálta. 

A legtöbben ilyenkor a klasszikus, szalagos fánkot készítik, ami egy olajban sült kelt tészta és általában porcukorral és lekvárral fogyasztják. A szalagos elnevezést az oldalán végigfutó, világos csíkról kapta. 

A másik közkedvelt fánk fajta a csöröge, melynek elkészítése egyszerűbb, mint klasszikus testvérének. Élesztő nélkül készül és úgy tartják akkor jó, ha kívül ropogós, belül pedig puha. 

 

Február hónap egyik szezonális zöldsége a kelkáposzta, ezért ilyenkor nagyon népszerűek az ebből készült ételek, mint például a rakott kelkáposzta vagy a kelkáposzta főzelék. 

 

A Falatozz.hu februárban sem hagy finom falatok nélkül. Rendelj tőlünk és lepd meg magad egy ínycsiklandó fánkkal! 

 

Források:

napocska.hu

www.hellovidek.hu

Ajánlott cikkek
Ünnepváró ötletek
Olvass tovább
Káposztalevélből flamenco szoknya
Olvass tovább
Fagylaltos desszertcsodák
Olvass tovább