0
Menta

Blog

Tészta

Szó szerint mesés ételeket készít fiának az ételszobrász

2019-08-07 • Olvasási idő: 4 perc
Ilyen izgalmas tálalásban minden gyerek megenné a zöldségeket.
Olvass tovább

Mosoly-gyűjtemény

2019-01-29 • Olvasási idő: 3 perc
Íme, a legjobb étel-mémek, nevess egy jót!
Olvass tovább

Videó a világ legnyálcsorgatóbb ételeiről

2018-12-11 • Olvasási idő: 7 perc
Nézzétek meg ezt a 42 ínycsiklandozó ételből álló gasztronómiai bakancslistát!
Olvass tovább

Leejtettem, megehetem?

2018-09-26 • Olvasási idő: 5 perc
Örök vita, hogy létezik-e 5 másodperces szabály. Körbejártuk a témát.
Olvass tovább

Mit jelent, ha valamilyen étel után sóvárogsz?

2018-05-08 • Olvasási idő: 5 perc
Általában oka van annak, ha valamelyik egészségtelen finomságra vagy rákattanva: a szervezet így jelzi, hogy mire van szüksége.
Olvass tovább

Egyél fokhagymát fokhagymával!

2018-05-02 • Olvasási idő: 3 perc
A legújabb kutatások szerint még több előnye van a fokhagymában gazdag étrendnek, mint azt eddig gondoltuk.
Olvass tovább

Életem legszürreálisabb éttermében jártam

2018-04-11 • Olvasási idő: 6 perc
Beszámoló egy legendás, 1943 óta működő bergamói étteremről, amelyben szerethető őskáosz uralkodik.
Olvass tovább

Ideje mindent megtudnod a sajtról

2018-03-05
Mozzarella, parmezán, cheddar, parenyica, feta, camembert… mindet imádjuk, ugye? A sajt a mindennapi étkezéseink egyik alappillére, mégsem tudunk sokat az eredetéről és készítéséről.
Olvass tovább

Lenyűgöző videó a hagyományos kínai tésztakészítésről

2018-01-15
Elképesztően precíz és látványos munka a kézzel készült tésztaszálak kidolgozása. Nem bánod meg, ha rászánod ezt a pár percet!
Olvass tovább

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz

2017-11-21
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Olvass tovább

A lány, aki babaházban készít miniatűr ételeket

2017-09-11
Minden, amit Kate használ a főzés során, néhány centiméteres vagy csupán milliméteres nagyságrendű, beleértve az eszközöket és a hozzávalókat is.
Olvass tovább

A paradicsom, mint fegyver

2017-09-05
Létezik egy spanyol város, ahol hozzávághatsz bárkihez egy paradicsomot, és még örülni is fog neki. Buñol néhány nappal ezelőtt ismét véres csatatérré változott, de ez csak a látszat: a La Tomatina fesztivál a világ legfelszabadultabb eseménye.
Olvass tovább

A tésztasztori

2017-08-28
Az tény, hogy a tésztát az olaszok tették világhírű főfogássá, de azt senki sem állította, hogy ők is találták fel. De akkor hogyan került a tányérunkra?
Olvass tovább

Ahol hullámvasúton érkezik az ebéd

2017-07-04
Beszámoló a bécsi Praterben nyílt különleges gyorsétteremről, ahol robotok készítik az italokat és szó szerint eléd gurul az étel.
Olvass tovább

Konyhai bakik, amelyeket te is elkövetsz

2017-06-14
Tudtad, hogy kevés vízben érdemes főzni a tésztát, a rizottót nem kell állandóan kavargatni, máshogy kell hámozni a banánt, valamint a paradicsomot nem célszerű hűtőbe tenni?
Olvass tovább

Furcsa ételpárosítások

2017-02-14
Biztosan a te ízlésedbe is belefér valami, ami másnak már nem. Nos, képgalériánk pont ilyen abszurd ízkombinációkat és merész ötleteket sorakoztat fel.
Olvass tovább
1 2