Mozzarella, parmezán, cheddar, parenyica, feta, camembert… mindet imádjuk, ugye? A sajt a mindennapi étkezéseink egyik alappillére, mégsem tudunk sokat az eredetéről és készítéséről.
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Létezik egy spanyol város, ahol hozzávághatsz bárkihez egy paradicsomot, és még örülni is fog neki. Buñol néhány nappal ezelőtt ismét véres csatatérré változott, de ez csak a látszat: a La Tomatina fesztivál a világ legfelszabadultabb eseménye.
Az tény, hogy a tésztát az olaszok tették világhírű főfogássá, de azt senki sem állította, hogy ők is találták fel. De akkor hogyan került a tányérunkra?
Tudtad, hogy kevés vízben érdemes főzni a tésztát, a rizottót nem kell állandóan kavargatni, máshogy kell hámozni a banánt, valamint a paradicsomot nem célszerű hűtőbe tenni?
Biztosan a te ízlésedbe is belefér valami, ami másnak már nem. Nos, képgalériánk pont ilyen abszurd ízkombinációkat és merész ötleteket sorakoztat fel.