0
Főoldal Blog bejegyzések Te is rosszul mikróztál eddig?

Te is rosszul mikróztál eddig?

Te is rosszul mikróztál eddig? Kigyűjtöttünk néhány tuti tippet, hogyan melegítsd újra leghatékonyabban az ételeidet, és melyek a szarvashibák.

Felkapott videó lett abból, hogy egy videóblogger a Tik-Tok csatornáján megosztott egy videót, amelyet pár hét alatt majdnem 100.000 ember nézett meg. A videó lényege, hogy a nő a mikrohullámú sütő forgó tányérjának szélére pakolta át középről az ételt, mondván, úgy egységesebben átmelegszik. A kommentelők közül sokan világmegváltónak bélyegezték az ötletet, mások viszont azt nehezményezték, hogy ez legfeljebb kis adag étel esetén válhat be, egy egész tányért kitöltő fogásnál azonban nem.

Mivel alighanem mindenkinek meggyűlt már a baja a mikrózással, a Falatozz.hu kigyűjtött néhány praktikát, hogyan kerülhetőek el a ’túl hideg-túl forró-kiszáradt’ típusú problémák.
Van, aki arra esküszik, hogy az étel közepére egy lyukat kell formázni, hogy csak a tányér szélén legyen a melegítendő rész. Mivel a mikró azon az elven működik, hogy kívülről befelé melegít, így megnő az a felület, amelyet érhetnek a sugarak.
Érdemes kis porciókra, falatokra szétszedni a nagyobb kiterjedésű fogásokat, például húsdarabokat vagy rakott tésztákat melegítés előtt. A mikrózási idő felénél pedig nem árt átforgatni a falatokat, hogy egységesebben melegedjenek.
Amúgy sem árt ránézni, hogy épp felrobban-e a kajád, ezt megelőzendő pedig eleve érdemes lefedni a tányért. Nincs rosszabb, mint a pörköltszaftos mikró belsejét kapargatni utána.
Ami még nagyon fontos, hogy legyen elég elpárolognivaló folyadék az ételben, tehát öntsünk az ételünk tetejére bőven szaftot és mártást, ha van, de a legjobb, ha egy pohár vizet teszünk pluszban a forgó tányérra.
A másnapos pizza melegítésére is akad tuti tipp: két tányér közé, ezáltal lefedve érdemes újramelegíteni alacsony fokozaton, ezzel a módszerrel ugyanis nem szárad ki tészta.

Ajánlott cikkek
Te mit teszel a húsokkal főzés előtt?
Olvass tovább
Dinsztelés után rántsuk be. Kösz...
Olvass tovább
Biztos, hogy tudsz csirkemellet sütni?
Olvass tovább