0
Főoldal Blog bejegyzések Ketchup a tésztára, ananász a pizzára?

Ketchup a tésztára, ananász a pizzára?

Ketchup a tésztára, ananász a pizzára? Egy amerikai feleség gasztronómiai ámokfutásokkal ugratja olasz férjét, az internet népe pedig imádja.

Egy fiatal házaspár kandikamerás stílusú videóit milliók imádják a közösségi médiában. Az amerikai feleség ugyanis folyton megvicceli olasz férjét azzal, hogy szándékosan olasz gasztronómiai tradíciókra hegyezi ki a trollkodásait. Egy vegyes kultúrájú házasság nyilván mindig tartogat érdekességeket, hiszen a különféle szokásokat nem könnyű összefésülni, de Carlo Longo és Sarah Mollica esetében extrán szórakoztatóak ezek a súrlódások.

Sarah rejtett felvételt készített arról, hogyan reagált kedvese, amikor ártatlanul megkérdezte, mennyi tésztát szeretne, majd főzés előtt beletördelte a fazékba a spagettit. Ennek láttán a párja a fejét fogva, erősen sokkos állapotban közölte, hogy „te őrült vagy”, majd kifejtette, hogy az ilyesféle cselekedet Olaszországban illegális. Ugyanis ott mindenki villára tekeri fel a hosszú spagettiszálakat.

A lány később egy családi vacsorán azt is eljátszotta, hogy tekerés nélkül, csak a villára szúrva elkezdte felszürcsölni a tésztát. Párja amint észrevette, csóválni kezdte a fejét, és rákérdezett, hogy „bocs, de még soha nem ettél tésztát?”, majd sietve bocsánatot is kért a családjától, hogy szemtanúi voltak ennek a szentségtörő étkezési módnak.

Nincs rá írásos szabály, miszerint nem lehet tejeskávét inni ebéd után Olaszországban, mégis kinéznek onnan, ha így teszel. Egyedül reggelinél nézik el ezt a botlást. Sarah is tudja ezt, ezért emelte a tétet: ebéd után kérte meg párját, hogy főzzön neki cappuccinót, méghozzá kókusztejjel. Természetesen ekkor sem bírta heves kommentár nélkül hagyni a srác a számára abszurd helyzetet.

Arra is volt példa, hogy egy étteremben Sarah azzal heccelte meg Carlót, hogy megkérdezte, mi történne, ha ananászos pizzát rendelne. A férfi magához képest hidegvérrel közölte, hogy bár már ő is kipróbálta egyszer Amerikában, és nem volt olyan rossz, de hazájában az ilyesmi nem megengedett, és „ha valaki tudja, hogy a menyasszonyom vagy, és itt ananászt kérsz, nem maradhatok többé.”

Hasonlóan gasztro-gyilkosságnak minősül az olaszoknál a ketchup használata az ételeken, ezért a lány kipróbálta azt is, hogy mit szólna élete szerelme ahhoz, ha ilyenre vetemedne. Ennél a pontnál Carlóban elszakadt valami, és drámai agresszióval közölte: „ha ketchupot teszel a tésztára, egy évig nem eszel a házamban.”

Ha kikuncogtad magadat, és megkívántál valami autentikus olasz fogást, rendelj a Falatozz.hu-ról!

Fotó: Instagram

Ajánlott cikkek
Te mit teszel a húsokkal főzés előtt?
Olvass tovább
Ez a világ legdrágább pizzája
Olvass tovább
A ketchup keleti halszószból lett paradicsompüré
Olvass tovább