Ázsiában már régóta készítik, de most dán kutatók jöttek rá a gyorsabb eljárásra. A gasztroforradalmi ötlet ráadásul megoldaná a halkrízist is, nem beszélve a globális elhízásról.
A magyarok sajnos nagyon ritkán esznek halat, de legalább karácsonykor kerül az asztalra belőle. Kedvcsinálónak bemutatjuk a hungarikumnak számító halászlé típusait.
Nem vagyunk éppen egy halfogyasztó nemzet, ugyanakkor az év végi ünnepi menüsorban szinte mindenütt megtalálható a halászlé vagy a rántott ponty. Tudod az okát?
A homár a szegények tányérjáról évszázadok alatt átvándorolt a leggazdagabbak étlapjaira. A 17. században még a szolgák is fellázadtak, ha túl sok homárt kellett enniük, de a vasúthálózat terjedésével beindult a homár karrierje is.
Köztudomásúvá vált, hogy a magyarok súlyos D-vitamin hiánnyal küzdenek. Mit kell tudni erről a hormonról, amelyet elsősorban a napfényből nyerünk, és milyen ételekben találhatunk D-vitamint?
Talán Popeye-nek sikerült egy kicsit népszerűbbé tennie egy durva tévedés folytán, de még mindig sok tévhit és utálat övezi a spenótot. Holott nem ezt a bánásmódot érdemli az év első friss zöldje.
Télzáró – Mit esznek a világ leghidegebb városában?
2015-02-24
Február végén már mindenkinek elege van a vacogásból, és a tavaszt várja. Van, ahol viszont már a nulla fok is nyárnak számít. Utánanéztünk, mivel laknak jól Szibériában.
Az ország, ahol bármilyen furcsa fűszert és gyümölcsöt a tányérodra tehetsz, de még grillezett skorpiót is. Képes beszámoló a rizs és kókusz földjéről.
Utazni csodálatos dolog, azonban ha összeszedsz valami fertőzést, meg tudja keseríteni az egész élményt. Összegyűjtöttük, mire figyelj, ha inni és enni szeretnél egy idegen országban.