A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2004 óta, hazánk legnagyobb tavára, a Balatonra szeretné felhívni a figyelmet a július utolsó szombatján tartott Balatoni halak napjával.
Több, mint 40 féle hal található a Balatonban, köztük Csuka, Amur, Kárász, Sügér, Naphal, Garda, Busa, Európai angolna, Durbincs és többféle Keszeg is.
Nem csoda, hogy a horgászok kedvelt helyévé vált a tó, ám a strandok büféiben sajnos nem árusíthatóak balatoni halak, ugyanis a kifogott halak csak a családi asztalra kerülhetnek, kereskedelmi forgalomba nem hozhatóak.
A magyarok halfogyasztása még mindig alacsony, pedig sokan szeretik a halászlevet, a paprikás lisztbe forgatott halakat, vagy éppen a pontypatkót.
A halhús bővelkedik A- és D-vitaminban, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet zavartalan működéséhez, a legtöbb hal húsa alacsony zsírtartalmú, valamint a halak könnyen emészthető, komplex fehérjeforrásnak számítanak, fogyasszuk hát bátran őket.
Keresd az éttermek halas fogásait a Falatozz.hu-n!
Forrás: Travelo.hu