0
Főoldal Blog bejegyzések Színes gasztrohírek a nagyvilágból

Színes gasztrohírek a nagyvilágból

Színes gasztrohírek a nagyvilágból Magazinos-képes rövidhíreinkben olvashatsz retró Nintendós kekszről, pillecukros rántottáról, tízkilós óriásrákról és a jégkrém legújabb, egészséges verziójáról egyaránt.

A Falatozz.hu szétnézett a külföldi sajtóban, és kiszemlézte a hét legérdekesebb információmorzsáit.

Retró kekszek

Azok a ’90-es évek! Könnyes nosztalgiával gondol vissza rá Ayaka Matsuno is, aki csupa olyan kekszet készít, amely ötvözi a díszített mézeskalácsok hangulatát a régi technikai eszközökkel. Kezei közül olyan ennivaló kütyük kerülnek ki, mint a klasszikus GameBoy játék-alakú süti, amely pont belefér a műanyag dobozkájába, vagy egy egész Super Nintendo szett retró számítógéppel – rajta a Continue? felirattal – és apró konzolokkal. Kedvencünk ez a kazetta-süti, amely szintén pont illik a tokjába, ezt biztosan nem akarod majd ceruzával a B-oldalhoz tekerni.

retró kazettakeksz

Rántottába pillecukrot?!

Aki eddig azon tanakodott reggelente, hogy édessel vagy sóssal indítsa a napot, azok számára íme a megoldás, amely természetesen Japánból származik. Az új gasztro-őrület szerint a rántottába pillecukrot is kell tenni, összezavarva az ízlelőbimbóinkat. Tény, hogy a marshmallow, azaz pillecukor finom megsütve, hiszen kívül ropogós lesz, belül pedig puha marad, de tojással ötvözve kissé bizarr lehet a végeredmény.

pillecukros rántotta

Gigantikus rák az étterem büszkesége

Nem mindennapi rákot fogtak nemrég egy New York-i étterem számára. A Jordan Lobster Farms egyik beszállító halásza egy 10 kilós jószágot fogott ki, és lelkendezve vitte el a tulajdonosnak, Stephen Jordannak. A tulajdonos egy dinoszauruszhoz hasonlította a hatalmas rákot, és nem volt szíve eladni vagy megfőzni az állatot, hanem felajánlotta a közeli Long Island Aquarium számára. A halász körülbelül 95 évesnek saccolja a különleges teremtményt a mérete és súlya alapján.

95 éves rák

Jégkrém helyett banán

Nem könnyű nyáron diétázni, hiszen legszívesebben egész nap egy bödön hideg fagylaltot majszolnánk. Erre találták ki az egészséges étkezés hívei azt a tápanyagdúsabb és kalóriaszegényebb megoldást, miszerint egy csokoládéba mártott, fagyasztott banán is legalább olyan finom lehet. Jégkrém alakja a gyermekeket is könnyen megtéveszti, nem beszélve arról, ha színes cukorkákba és törtmogyoróba vagy pisztáciadarabokba forgatjuk a csokoládémázt, mielőtt a fagyasztóba tesszük a végeredményt.

csokimázas hűtött banán

Tóth Noémi

 

Források:

foodbeast.com

foodbeast.com

telegraph.co.uk

huffingtonpost.com

 

Ajánlott cikkek
Ezt kóstoltuk Thaiföldön
Olvass tovább
Az európai utcák főételei - A 10 legjobb európai street food
Olvass tovább
A legfurcsább pizza-feltétek
Olvass tovább