Rengeteg ételről nem is gondolnánk, hogy egyáltalán tartalmaz cukrot, nem beszélve arról, hogy valójában milyen sokat. Meglepő kalauz, tudatos fogyasztóknak.
Sült szöcske, paradicsomos fagylalt és alga? Azért kevésbé sokkoló, egészséges ételeket is jósol bőven a nemzetközi sajtó a 2015-ös év étkezési trendjeiről.
Visszasírod a színezett cukorba áztatott ’90-es éveket, vagy egész nap designcukrászdákban portyáznál? Garantáltan nyálelválasztó összefoglaló az elmúlt negyed század édességtrendjeiről, és arról, hogy mit jósolnak a legnépszerűbbnek.
Ahány ország, annyiféle édesség-fétis. Megnéztük, hogy egyes országokban mire esküsznek, ha nassolásról van szó. Ti ennétek babpürés, sajtos vagy szezámmagos finomságot?
A cikk fókusza a palacsinta-patriotizmus, azaz a népek palacsintáinak beható összevetése, de az is kiderül belőle, hogy a Gundel-palacsintát eredetileg Márai-palacsintának hívták.
Már csak egy hónap, és kezdődik az iskola, ami nem csak a gyerekek számára tartogat izgalmakat és kihívásokat, hanem a szülőknek is. Körbejártuk, hogy mit adnak a menzán, és mit tegyünk az uzsonnásdobozba.
Összeszedtünk néhány tányér-különlegességet a nagyvilágból, hogy bemutassuk: nem csupán az ételeink kultúrája változatos, hanem a tálalási motívumvilág is.
Egyes művészek képein semmi nem az, aminek látszik: kreativitásuknak köszönhetően káposztából flamenco szoknya, gyümölcsmagból szikla, cukorkából híresség-portré, brokkoliból pedig lombkorona lesz.