0
Főoldal Blog bejegyzések Mit főzzek karácsonykor?

Mit főzzek karácsonykor?

Mit főzzek karácsonykor? Ha nem akarod a fél napodat idegeskedve a konyhában tölteni, és különben is inkább enni szeretsz, mint főzni, akkor hallgass ránk.

A Falatozz.hu egyszerű és nagyszerű ajánlata az ünnepi menüre, azok számára is, akik néha fordítva fogják a fakanalat. Mind a három fogás elronthatatlan és isteni, hidd el!

 

Csülkös-füstölt kolbászos káposztaleves

  • 1 nagy befőttesüveg savanyú káposzta
  • 1 rúd füstölt kolbász (igény szerint lehet csípős)
  • 1 darab főtt-füstölt csülök (igény szerint lehet tarja vagy oldalas)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 darab babérlevél
  • 1 húsleves kocka
  • 1 késkegynyi őrölt bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál zsiradék

 

Megmossuk a csülköt, kiáztatjuk hideg vízben, hogy ne legyen olyan sós, majd felkockázzuk. Lábasban az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékban megpirítjuk, majd – a lángról levéve az edényt – a félretett húst az őrölt paprikával összekeverjük. Felöntjük hideg vízzel a fazekat, majd belerakjuk a felkarikázott füstölt kolbászt, babérleveleket, a borsot, a leveskockát, a fokhagymát és a savanyú káposztát. Egy órán keresztül főzzük, közben néha egy kevés vízzel pótolva az elfőtt levet.

 

Snidlinges májkrémmel töltött rántott gomba

  • 20 nagy fej vargányagomba
  • 2 rúd nyomós májkrém
  • 1 csomag snidling vagy újhagyma
  • fél csomag liszt
  • 3db tojás
  • fél zacskó zsemlemorzsa

 

A gombákat megmossuk és megtisztítjuk, a tönkjét kitörjük. A májkrémet egy tálkában összekeverjük a felaprózott hagymával, majd megtöltjük a kalapokat. A töltött gombafejeket bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük. Burgonyapürével és tartárral ajánljuk.

 

Adventi mandulás keksz (forrás)

  • 12 dkg puha vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 evőkanál étkezési keményítő (elhagyható)
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • negyed kávéskanál só
  • 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 ml mandulaaroma

 

A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, és egy 5 centiméteres hengert formázunk a tésztából. Fóliába csavarva pihentetjük egy éjszakára a hűtőben. Másnap felszeleteljük a hengert 1-2 centiméteres korongokra, és a szeletek közepébe egy-egy mandulát nyomunk. Süssük 18 percig 170 fokon. Fémdobozban sokáig őrizhető.

 

Reméljük, hogy sikert aratsz majd a receptekkel, és békés, boldog ünnepeket kívánunk!

Ajánlott cikkek
Rémisztő étkek - Halloweenre készülődve
Olvass tovább
Desszertötletek Mikulásra
Olvass tovább
Mit (ne)vegyél karácsonyra?!
Olvass tovább