0
Menta
Főoldal Blog bejegyzések

Blog

A Margherita pizza egy királyné nevét viseli

2014-08-05
Ami nekünk snassz, azt először Margherita di Savoia királynénak készítették el, mint fejedelmi fogást. A Hawaii pizza pedig egyáltalán nem a névadó szigetről származik.
Olvass tovább

Segítség, mostantól iskolában eszik a gyerek!

2014-07-29
Már csak egy hónap, és kezdődik az iskola, ami nem csak a gyerekek számára tartogat izgalmakat és kihívásokat, hanem a szülőknek is. Körbejártuk, hogy mit adnak a menzán, és mit tegyünk az uzsonnásdobozba.
Olvass tovább

Ezt kóstoltuk Thaiföldön

2014-07-22
Az ország, ahol bármilyen furcsa fűszert és gyümölcsöt a tányérodra tehetsz, de még grillezett skorpiót is. Képes beszámoló a rizs és kókusz földjéről.
Olvass tovább

Az európai utcák főételei - A 10 legjobb európai street food

2014-07-15
Egy külföldi utazás sosem lehet igazán teljes a célország gasztronómiájának felfedezése nélkül. Ehhez sokszor nem is kell drága éttermeket végigjárni, elég megkóstolni egy-egy mindenhol kapható street food specialitást.
Olvass tovább

Mit és hogyan ehetsz külföldön

2014-06-24
Utazni csodálatos dolog, azonban ha összeszedsz valami fertőzést, meg tudja keseríteni az egész élményt. Összegyűjtöttük, mire figyelj, ha inni és enni szeretnél egy idegen országban.
Olvass tovább

Ezeket eszik a focirajongók

2014-06-17
Futball VB ihlette ételek egy csokorba gyűjtve. Kreatív finomságok a kedvenc csapatod színeiben!
Olvass tovább

Grillezési tippek és receptek

2014-06-10
Ki ne szeretné a faszénen sült szaftos húsokat és roppanós zöldségeket? Adunk néhány ötletet, hogy mit és hogyan grillezzél!
Olvass tovább

Saláta-kisokos

2014-06-03
Azt mindenki tudja, hogy a saláták egészségesek, de azzal is tisztában vagy, hogy a különféle összetevőknek pontosan milyen élettani hatásai vannak?
Olvass tovább

Ilyen gyümölcsöket még biztosan nem ettél

2014-05-27
Itt a nyár, a vitaminok szezonja, amikor érdemes feltölteni szervezetünk raktárait. Aki azonban apátiába zuhan egy egyszerű almától vagy narancstól, annak csokorba szedtük a legkülönlegesebb gyümölcsöket.
Olvass tovább

Lakomázz úgy, mint egy igazi Lannister

2014-05-20
Autentikus Trónok Harca vacsorákra hívják egymást a rajongók szerte a világban. Bemutatjuk, miből áll egy menüsor.
Olvass tovább

Miből ettek a népek régen és ma

2014-05-13
Összeszedtünk néhány tányér-különlegességet a nagyvilágból, hogy bemutassuk: nem csupán az ételeink kultúrája változatos, hanem a tálalási motívumvilág is.
Olvass tovább

A legfurcsább pizza-feltétek

2014-05-06
Ha azt hitted, hogy a tenger gyümölcse már extravagáns hozzávalónak számít – és a legvadabb dolog, amit itthon a pizzádra tehetnek, az a pacalpörkölt –, akkor ismerkedj meg a világ kengurus, békacombos, aranyporos és bogaras pizzáival.
Olvass tovább

A pizzarendelés extrém oldala

2014-04-29
Néha az ételrendelők egészen abszurd helyre vagy módon kérnek ebédet vagy vacsorát maguknak. Összegyűjtöttük a legviccesebb történeteket.
Olvass tovább

Dinsztelés után rántsuk be. Kösz...

2014-04-22
Nem akarjuk magunkat fárasztani a konyhai trükkökkel, vagy fárasztanánk, csak ismeretlenek a terminuszok? Sorra nyílnak a konyhatündér képzők azok számára, akiknek hiányérzetük van.
Olvass tovább

A vastagot szeretjük

2014-04-15
Egy fanatikus magyar pizzarajongó egy év alatt 130 darab egyforma pizzát rendelt házhoz. Az amerikaiak túlfogyasztásából pedig jól lehetne lakatni egész Afrikát. Friss információk a pizzafogyasztási szokásainkról.
Olvass tovább

Húsvéti kisokos, azaz miért tojik a nyúl

2014-04-08
Akinek nem világos, hogy miért pont a nyuszi a feltámadás ünnepének jelképe, és elevenszülő létére miért csinál úgy, mintha tojást ajándékozna nekünk, íme a magyarázat.
Olvass tovább