0
Főoldal Blog bejegyzések Spagetti cukkiniből és fánk rizsből?

Spagetti cukkiniből és fánk rizsből?

Spagetti cukkiniből és fánk rizsből? A legújabb gasztroőrület gusztusos és szuperegészséges. A szénhidrátdús ételeket leválthatjuk zöldségekre, csak egy kis illúzió és bátorság kell hozzá. Megjelent egy új szakma, a zöldséghentes is.

Divatba jöttek az angoloknál a közönségkedvenc ételek egészséges alternatívái, azaz a spagetti, hamburger és fánk szénhidrátszegény verziói. Az utóbbiakat például remekül lehet úgy álcázni, hogy valójában sushiként készítjük el őket, csak a megszokott és szeretett formákban tálalva jobban megkívánja a szemünk.

sushifánk és sushihamburger

Létrejöttek továbbá önálló nevet viselő mutációk, például a courgetti, amely a cukkini (angolul courgette) és spagetti szavakból tevődik össze. Ez a szép étel nem más, mint egy lazacos, avokádós és rukkolás spagetti, amely tészta helyett gyalult cukkiniből készült. Igaz, hogy elsőre bizarr ötletnek tűnik, de nem mondhatjuk, hogy nem ízléses és tápanyagdús.

courgetti, azaz cukkinispagetti

Egy másik hasonló kreálmány a boodles, amely egy vékonyra szeletelt tökfélével (angolul a pézsmatök butternut squash) kelti a tészta (noodles) látszatát. Ezen a képen egy keleti ihletésű finomságot láthatunk paprikával, hagymával, curryvel, szójaszósszal és szezámolajjal tuningolva, csakhogy tészta helyett tökkel főzve.

boodles, azaz töktészta

A britek olyannyira elmerültek a zöldségművészetben, hogy egy helyi felmérés szerint a háztartások kétharmadában heti egy húsmentes napot tartanak. Ezen a trenden felbuzdulva létrejött egy új szakma, az úgynevezett zöldséghentes: ennek első képviselője Amber Locke zöldségszakértő és művész, aki imádja megmutatni a vásárlóknak, hogy hányféleképpen lehet egy-egy zöldséget elkészíteni, és a növények melyik része mire alkalmas. A képeken az ő munkái láthatóak.

Amber Locke vega-munkái

Reméljük, hogy a te életmódváltásodhoz is adtunk pár ihletet, de ha inkább dacból csak egy jó szaftos oldalasra kívántál rá, rendelj egyet a Falatozz.hu-ról.

Kovács-Tóth Noémi

 

 

Források:

pinterest.com

divany.hu

Ajánlott cikkek
Az illúzió mestere
Olvass tovább
A legfurcsább pizza-feltétek
Olvass tovább
Saláta-kisokos
Olvass tovább