Falatozz.hu Blog

De mi az a molekuláris gasztronómia?

2017-04-04
De mi az a molekuláris gasztronómia?

Egyesek szerint sznobság, mások szerint az étel tudománya. Azt viszont érdemes tudni, hogy egy magyarnak is köszönhető a fogalom, amely három évtizeddel később terjedt el a konyhaművészetben.

Gordon Ramsay aranyköpései

2017-03-22
Gordon Ramsay aranyköpései

A sztárséfet mindenki ismeri, és nem csupán szakmai rátermettsége, hanem sajátos stílusa miatt. Szemezgettünk a legerősebb mondataiból.

Híresek és éhesek

2017-03-15
Híresek és éhesek

Az önmagában nem meglepő, hogy az ismert emberek is esznek, az viszont már annál inkább, hogy mit. Napjaink és a múlt közkedvelt figuráinak kedvenc ételeit gyűjtöttük össze.

Hústorta születésnapra

2017-03-08
Hústorta születésnapra

Hol máshol, mint Japánban terjedt el egy új őrület: hústortát készíttetnek nem édesszájú szeretteiknek.

A legnagyobb szelet pizza

2017-03-01
A legnagyobb szelet pizza

„Csak még egy szeletet!” – sóhajtunk fel gyakran evés közben. Ebből a szeletből azonban még egy darab is brutális pizza-túladagolást jelent.

Furcsa ételpárosítások

2017-02-14
Furcsa ételpárosítások

Biztosan a te ízlésedbe is belefér valami, ami másnak már nem. Nos, képgalériánk pont ilyen abszurd ízkombinációkat és merész ötleteket sorakoztat fel.

De mi fán terem a chia mag?

2017-02-07
De mi fán terem a chia mag?

Mindig van egy aktuális gasztrománia, egy szuperélelmiszer, ami hirtelen minden drogériában és divatos vendéglátóhelyen felüti a fejét. Ez most egy ideje a chia mag, úgyhogy ideje megtudni többet róla.

Ez a világ legdrágább pizzája

2017-01-24
Ez a világ legdrágább pizzája

Szépnek szép, de nem biztos, hogy lecserélnénk rá a kedvenc szalámis-kukoricás verziónkat. Ennyi pénzért meg főleg.

Cukorkasmink és salátahaj

2017-01-17
Cukorkasmink és salátahaj

Az étel nem csupán létszükséglet, esztétikai értéke is van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a szépségipart és divatvilágot is inspirálják a különféle finomságok. Nézegess ötletes és szép sminkeket, frizurákat és körmöket!

Spagetti cukkiniből és fánk rizsből?

2017-01-10
Spagetti cukkiniből és fánk rizsből?

A legújabb gasztroőrület gusztusos és szuperegészséges. A szénhidrátdús ételeket leválthatjuk zöldségekre, csak egy kis illúzió és bátorság kell hozzá. Megjelent egy új szakma, a zöldséghentes is.

Falatozz.hu Receptek

Kakaós palacsinta

Palacsinta
Kakaós palacsinta Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat a cukorral. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a tejet, a szénsavas vizet és a sót, majd addig keverjük, míg homogén tésztát nem kapunk. Végül öntsük hozzá az olajat is, és azt is jól keverjük el benne.   Egy kev....

Sertéspörkölt

Készétel
Sertéspörkölt Vágjuk fel a vöröshagymát apróra, a sertéshúst pedig kockákra. Hevítsük fel a sertészsírt egy hőálló edényben, majd dinszteljük meg rajta a hagymát, és dobjuk rá a húst. Ha mindenhol kifehéredett, ízesítsük sóval és a pirospapr....
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek