Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz

2017-11-21
Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz

Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.

Furcsa tudnivalók az ételekről

2017-11-13
Furcsa tudnivalók az ételekről

Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.

Magyar győzelem a rangos tortaversenyen

2017-11-06
Magyar győzelem a rangos tortaversenyen

Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.

Halloweeni kajaötletek

2017-10-24
Halloweeni kajaötletek

Az év legrémisztőbb napjára kötelező készítened néhány kreatív fogást. Mutatjuk, hogyan!

A magyar ételfotós, akire büszkék lehetünk

2017-10-16
A magyar ételfotós, akire büszkék lehetünk

Felkapta a világsajtó Csákvári Péter ötletes munkásságát. Az eredetileg ételfotósként dolgozó művész makettfigurákat helyez mindennapos szituációkba apró tárgyak és ételek segítségével, sokszor társadalomkritikával és némi morbiditással körítve.

Az új őrület a valódi cukorsokk

2017-09-21
Az új őrület a valódi cukorsokk

Sosem született még ennyire bűnös desszertdivat: a feldolgozhatatlan mennyiségű édességgel tuningolt shake szemet gyönyörködtető és sajnos nagyon finom is.

A nyereg alatt puhított hús legendája

2017-09-12
A nyereg alatt puhított hús legendája

Azt hitted, hogy az ősmagyarság csimborasszója ez a gasztronómiai szokás? Sajnos sosem ettünk nyers húst, de utánajártunk, honnan ered ez a tévhit.

A paradicsom, mint fegyver

2017-09-05
A paradicsom, mint fegyver

Létezik egy spanyol város, ahol hozzávághatsz bárkihez egy paradicsomot, és még örülni is fog neki. Buñol néhány nappal ezelőtt ismét véres csatatérré változott, de ez csak a látszat: a La Tomatina fesztivál a világ legfelszabadultabb eseménye.

A tésztasztori

2017-08-28
A tésztasztori

Az tény, hogy a tésztát az olaszok tették világhírű főfogássá, de azt senki sem állította, hogy ők is találták fel. De akkor hogyan került a tányérunkra?

Ételfaragás mesterfokon

2017-08-21
Ételfaragás mesterfokon

Kíváncsi vagy, mit művelnek az igazán tehetséges művészek a hétköznapi zöldségekkel és gyümölcsökkel?

Falatozz.hu Receptek

Kakaós palacsinta

Palacsinta
Kakaós palacsinta Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat a cukorral. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a tejet, a szénsavas vizet és a sót, majd addig keverjük, míg homogén tésztát nem kapunk. Végül öntsük hozzá az olajat is, és azt is jól keverjük el benne.   Egy kev....

Sertéspörkölt

Készétel
Sertéspörkölt Vágjuk fel a vöröshagymát apróra, a sertéshúst pedig kockákra. Hevítsük fel a sertészsírt egy hőálló edényben, majd dinszteljük meg rajta a hagymát, és dobjuk rá a húst. Ha mindenhol kifehéredett, ízesítsük sóval és a pirospapr....
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek