0
Főoldal Blog bejegyzések Túlságosan függünk a kajamítoszoktól

Túlságosan függünk a kajamítoszoktól

Túlságosan függünk a kajamítoszoktól Egy angol felmérés szerint 10 emberből 4 él aszerint, amit hallott bizonyos ételekről. Függetlenül attól, hogy az állítás igaz-e.

Egy ételekkel kapcsolatos hiedelmekről szóló angol felmérésben 2000 felnőtt vett részt, amelynek során kiderült, hogy elég nagy a zűrzavar a fejekben. A Falatozz.hu kigyűjtötte, hogy milyen felfedezéseket tettek a kutatók a fogyasztók kapcsán.

A résztvevők harmada például szentül hitte, hogy hét év alatt tudjuk megemészteni a véletlenül lenyelt rágógumit. Mások ahhoz ragaszkodtak, hogy úgy lehet a legjobban lefogyni, ha nem esznek este 8 után, vagy ha kihagynak egy étkezést. Meglepően sokan vélték úgy, hogy a cukor remek energiaforrás, és hogy a répa segít abban, hogy jobban lássunk a sötétben. Azt legalább nagyrészt eltalálta a csoport, hogy az alma jót tesz a fogak tisztaságának. Öt emberből egy véli úgy, hogy a tojásfogyasztás rosszul hat a koleszterinszintre, amit pedig egy ideje tagad az orvostudomány.

érzelmi étkezés

Riasztó adat, hogy csak 10-ből 1 ember írta le a napi energiaszintjét kiválónak, a többiek általában szegényesnek, azaz alacsonynak jelölték be. Az energiaforrásokkal kapcsolatos ismeretek hiánya miatt a referenciacsoport egy átlagos nap alatt több mint három és fél órát tölt alacsony energiaszinten, miközben kávéval és csokival próbálnak lendületet adni maguknak. Az emberek a hónap negyedében kelnek fel azzal az érzéssel, hogy már most nincs elég erejük a nap hátralevő részéhez.

A megkérdezettek negyede teljesen ledöbbent, amikor kiderült, hogy bizonyítottan helytelenül gondolkozott egy-egy élelmiszer kapcsán az elmúlt évtizedekben. Annak ellenére, hogy sok táplálkozási „tény” helytelennek bizonyul és tudósok sorra cáfolják meg a mítoszokat, a fogyasztók makacsul ragaszkodnak hozzájuk. A felmérésben résztvevők 39%-a élt ezen tanácsok, illetve legendák szerint. Ugyanakkor egyfolytában változnak a hiedelmek is: ami tegnap még egészéges volt, az ma már egészségtelen. Ideje belátni, hogy minden embernek más a tápanyag- és vitaminszükséglete, valamint a szervezete, tehát mindenki étkezzen úgy, ahogyan az számára a legjobb.

Ajánlott cikkek
Gyors, olcsó és könnyű köret-alternatíva
Olvass tovább
De mi fán terem a chia mag?
Olvass tovább
A nyereg alatt puhított hús legendája
Olvass tovább