0
Főoldal Blog bejegyzések Fagylaltos desszertcsodák

Fagylaltos desszertcsodák

Fagylaltos desszertcsodák A hagyományos jégkrémek ideje lejárt, éljen a macaronszendvics, a folyékony nitrogénben hűtött fagylalt és az ízesített vegán hódara!

Nemsokára könyörtelenül beköszönt az ősz, de előtte még kapunk egy dózist a melengető nyárból. Búcsúztatóul vessünk néhány pillantást a foodbeast.com összeállítására, amelyben fagylaltos nyalánkságok sorakoznak. Az isteni nyalánkságok sajnos mind Kaliforniában kaphatóak, de így legalább biztosan nem indulsz neki, hogy befalj egyet, ezért a blogbejegyzés rendkívül diétás. Figyelem, az instant nyálelválasztásért azonban nem vállalunk felelősséget!

A Milky Bun színes kreálmánya a hideg és a forró kedvenceink hibridje, hiszen egy fánkba töltött fagylaltról van szó, megszórva színes kukoricapehellyel.

fánkos fagylalt

A Pop Bar lényege, hogy te rakod össze a saját jégkrémedet: kiválasztod az ízt, a szószt, amibe félig belemártod, illetve a szórást és az öntetet. Így lesz a végeredmény teljesen személyre szabott és „Instagram-barát”.

egyedi jégkrém

A Snow Master megalkotta a Macaroon Ice Cream Sandwich-et, ami egy fagylalttal töltött macaront takar. Hát kell ennél több egy édességfüggőnek?

macaronos fagylaltszendvics

A Milk Bar feleleveníti gyerekkorunk ízeit, amikor a színes gabonapelyheket tejbe öntöttük, és hagytuk, hogy a tányér tartalma szívárványszínű legyen. A koncepció lényege, hogy a választott gombóc fagylaltot egy-egy müzliszelet tartja össze.

fagylalt gabonapehely-szeletben

A Chunk N Chip rájött, hogy nem kell választani a ropogós-omlós kekszek és lágy fagylaltok közt, sőt, szendvics formában a fenomenális ízhatás csak felerősödik.

kekszes fagyiszendvics

A fagylalt és a joghurt alternatívájaként a Snow Station kitalált egy vegán, szójából készült megoldást. Lényegében egy ízesített friss hóra emlékeztető jégkását lehet variálni különféle szórásokkal és öntetekkel, süteménnyel és gyümölcsökkel.

ízesített vegán hódara

A Crepe Coop a franciák büszkeségét, a palacsintát álmodta újra hideg köntösben. A puha tészta tulajdonképpen kehelyként szolgál, és meg van töltve minden földi jóval, így fagylalttal, magvakkal, sütidarabokkal és gyümölcsökkel, ahogyan kéred.

palacsintás fagylaltkehely

A végére pedig igazán menő újdonság: a Creamistry nevű helyen a krémből úgy lesz pillanatok alatt hűsítő fagylalt, hogy a krémet vagy sörbetet a vendégek szeme láttára fagyasztják meg folyékony nitrogénben. Utána még feltuningolhatod számos extrával, az íztornádó érdekében.

folyékony nitrogénben fagyasztott desszert

Tóth Noémi

Ajánlott cikkek
Embereket öltek a csokoládéért
Olvass tovább
A street food forradalom leendő győztesei
Olvass tovább
Valóban a macaroné a jövő?
Olvass tovább