0
Főoldal Blog bejegyzések Fagylaltos desszertcsodák

Fagylaltos desszertcsodák

Fagylaltos desszertcsodák A hagyományos jégkrémek ideje lejárt, éljen a macaronszendvics, a folyékony nitrogénben hűtött fagylalt és az ízesített vegán hódara!

Nemsokára könyörtelenül beköszönt az ősz, de előtte még kapunk egy dózist a melengető nyárból. Búcsúztatóul vessünk néhány pillantást a foodbeast.com összeállítására, amelyben fagylaltos nyalánkságok sorakoznak. Az isteni nyalánkságok sajnos mind Kaliforniában kaphatóak, de így legalább biztosan nem indulsz neki, hogy befalj egyet, ezért a blogbejegyzés rendkívül diétás. Figyelem, az instant nyálelválasztásért azonban nem vállalunk felelősséget!

A Milky Bun színes kreálmánya a hideg és a forró kedvenceink hibridje, hiszen egy fánkba töltött fagylaltról van szó, megszórva színes kukoricapehellyel.

fánkos fagylalt

A Pop Bar lényege, hogy te rakod össze a saját jégkrémedet: kiválasztod az ízt, a szószt, amibe félig belemártod, illetve a szórást és az öntetet. Így lesz a végeredmény teljesen személyre szabott és „Instagram-barát”.

egyedi jégkrém

A Snow Master megalkotta a Macaroon Ice Cream Sandwich-et, ami egy fagylalttal töltött macaront takar. Hát kell ennél több egy édességfüggőnek?

macaronos fagylaltszendvics

A Milk Bar feleleveníti gyerekkorunk ízeit, amikor a színes gabonapelyheket tejbe öntöttük, és hagytuk, hogy a tányér tartalma szívárványszínű legyen. A koncepció lényege, hogy a választott gombóc fagylaltot egy-egy müzliszelet tartja össze.

fagylalt gabonapehely-szeletben

A Chunk N Chip rájött, hogy nem kell választani a ropogós-omlós kekszek és lágy fagylaltok közt, sőt, szendvics formában a fenomenális ízhatás csak felerősödik.

kekszes fagyiszendvics

A fagylalt és a joghurt alternatívájaként a Snow Station kitalált egy vegán, szójából készült megoldást. Lényegében egy ízesített friss hóra emlékeztető jégkását lehet variálni különféle szórásokkal és öntetekkel, süteménnyel és gyümölcsökkel.

ízesített vegán hódara

A Crepe Coop a franciák büszkeségét, a palacsintát álmodta újra hideg köntösben. A puha tészta tulajdonképpen kehelyként szolgál, és meg van töltve minden földi jóval, így fagylalttal, magvakkal, sütidarabokkal és gyümölcsökkel, ahogyan kéred.

palacsintás fagylaltkehely

A végére pedig igazán menő újdonság: a Creamistry nevű helyen a krémből úgy lesz pillanatok alatt hűsítő fagylalt, hogy a krémet vagy sörbetet a vendégek szeme láttára fagyasztják meg folyékony nitrogénben. Utána még feltuningolhatod számos extrával, az íztornádó érdekében.

folyékony nitrogénben fagyasztott desszert

Tóth Noémi

Ajánlott cikkek
Vedd fel, amit megeszel!
Olvass tovább
Ilyen gyümölcsöket még biztosan nem ettél
Olvass tovább
Embereket öltek a csokoládéért
Olvass tovább