0
Főoldal Blog bejegyzések Különleges új évi szokások a világ körül!

Különleges új évi szokások a világ körül!

Különleges új évi szokások a világ körül! Ismerd meg más országok új évi hagyományait!

Bár a szilveszter már elmúlt mutatunk pár érdekes hagyományt a világ körül, hogy máshol hogyan ünneplik, hogy újra itt a január:

Spanyolország

Spanyolországban szilveszter estéjén pontosan éjfélkor 12 szőlőszemet esznek. A bogyók az új év 1-1 hónapját jelképezik, a hiedelem szerint így lesz szerencsés az egész év. A nagyobb városokban, például Madrinban vagy Barcelonában a főtereken gyülekeznek az emberek, ahol közösen fogyasztják a gyümölcsöt.

Kolumbia

Annak reményében, hogy az új évben sokat utazzanak, egy üres bőröndöt cipelnek körbe a kolumbiaiak a háztömb vagy házuk körül.

Finnország

Finnországban ólmot öntenek. Az így kialakult forma fogja a hiedelem szerint megjósolni a kövgetkező év eseményeit. Ha valakinek szív vagygyűrűforma sikerül az esküvőt, a hajó sok utazást a malacforma pedig rengeteg ételt jelent.

Skócia

Skóciában az új évben mindig legyen nálad ajándék, ha vendégségbe mész! A hiedelem szerint az első vendéged szerencsét hoz, de ez csak akkor érvényes, ha ajándékkal érkezik!

Brazília

Brazíliában úgy gondolják, hogy akkor lesz szerencsés az új év, ha valami igazán speciális alsóneműt veszel fel szilveszterkor. A leggyakoribb színválasztás ilyenkor a vörös, ugyanis ez a szín szerelmet ígér az új évben, illetve a sárga, mert ez úgy gondolják, anyagi bőséget hoz.

Olaszország

Az olaszok hozzánk hasonlóan szilveszterkor érme alakú ételeket fogyasztanak, így remélik, hogy bőséges lesz az új év anyagi javakban. A tányérokon lencse és sertéskolbász is szerepel, szeletekre vágva.

Kanada

Kanadában jéghorgászatot terveznek szilveszterre.

 

Neked melyik a kedvenc új évi hagyományod? Van amelyiket kipróbálnád jövőre?

 

Forrás:
https://worldstrides.com/blog/2016/12/9-new-years-traditions-cultures-around-world/
https://www.tasteofhome.com/collection/new-years-eve-traditions-around-world/
Ajánlott cikkek
A szaloncukor hungarikum
Olvass tovább
10 étel, amely megváltoztatta a világot – II. rész
Olvass tovább
10 étel, amely megváltoztatta a világot – I. rész
Olvass tovább