A Falatozz.hu szemlézte nektek a világsajtó legérdekesebb gasztronómiai híreit.
Éjfekete fagylalt
Unod a gejl, színes cukorkás fagylaltcsodákat? Akkor gyere a sötét oldalra és kóstold meg a fekete verziót! Egy ideje megjelent az aktív szén az egészségtudatos táplálkozásban, főként a préselt gyümölcslevekben, mondván, jó méregtelenítő, gázsemlegesítő és másnaposság ellen is kiváló. A legújabb trend Londonban pedig az, hogy fagylaltot főznek belőle. Azt nem tudni, hogy a faszénből készült jeges költemények milyen ízűek (szerintünk olyan lehet, mintha kéményt nyalogatnánk), de kétségtelenül fotogén nyalánkságról van szó.
Színpompás kukoricacső
Nem photoshop, ez a kukorica tényleg ilyen a valóságban, mintha unikornisok eledele lenne. Ez a termesztési innováció Glass Gem névre hallgat, és egy amerikai farmer, Carl Barnes nevéhez fűződik. Ez a minden bizonnyal türelmes és kitartó jóember addig kísérletezett a vetőmagokkal, amíg a különféle keresztezéseknek hála ilyen megdöbbentően színes végeredményt nem kapott. A vetőmagokat meg lehet vásárolni, és egész kultusza lett a kertészkedők körében. Főzésre egyébként nem ajánlják, viszont pattogatott kukoricának és kukoricalisztnek alkalmas.
Kovács-Tóth Noémi
Forrás: